ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιουνίου η απολογία του 33χρονου καθ'ομολογίαν συζυγοκτόνου, ενώπιον του 12ου ανακριτή. Ποια θα είναι η τύχη του.

Ρεπορτάζ: Σοφία Σπίγγου, Ευδοκία Μύτιλη / Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Μετά από περίπου πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του 33χρονου καθ'ομολογίαν συζυγοκτόνου για το έγλημα στα Γλυκά Νερά ενώπιον του ανακριτή. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την περαιτέρω μεταχειρισή του.

Η απολογία του 33χρονου άρχισε γύρω στις 12 το μεσημέρι. Αν και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, υπό «Δρακόντια» μέτρα ασφαλείας, λίγο πριν τις 10 το πρωί, η διαδικασία άρχισε δύο ώρες αργότερα, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής του, είχε ζητήσει χρόνο για να ετοιμάσει την υποστηρικτική γραμμή που θα ακολουθήσει μελετώντας τα νέα στοιχεία.

Νωρίτερα, ο ανακριτής είχε μελετήσει το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό, μέσω του συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της άφιξής του στα δικαστήρια της πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμασαν φωνάζοντάς του «να σαπίσεις στη φυλακή».

Πλήθος γυναικών, ήταν συγκεντρωμένο έξω από την Ευελπίδων με πανό κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Η ομολογία

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιέγραψε μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Οι ποινές

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια.

Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Τι έχει υποστηρίξει ο 33χρονος

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self Τest: «Ναι» από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στη διάθεσή τους από τα φαρμακεία