ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Αρνείται να δώσει στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων

Άρειος Πάγος: Αρνείται να δώσει στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κλίμα έντασης φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί μεταξύ της δικηγορικής κοινότητας και της Προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου με φόντο τις αναβολές εκδίκασης υποθέσεων.

Ειδικότερα, η κυρία Γεωργίου με επιστολή της προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, φέρεται να αρνείται να χορηγήσει «ανωνυµοποιηµένα στατιστικά στοιχεία, ανά δικαστήριο, σε όλη τη χώρα, που αφορούν στον χρόνο καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων», που είχε ζητήσει με έγγραφό της πριν λίγες μέρες η Ολομέλεια των προέδρων.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός στην επιστολή του αυτή, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι στην πολιτική Δικαιοσύνη εκκρεμούν σύμφωνα με στοιχεία του 2015 περίπου 800.000 υποθέσεις, με χρόνο αναμονής εκδίκασης από ένα έως τρία, κατ΄ ελάχιστον, χρόνια ανάλογα με το δικαστήριο όπου εκκρεμεί η υπόθεση, ενώ η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε περισσότερες από 360 υποθέσεις, λόγω των υπερβολικών καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Απαριθμώντας σειρά διατάξεων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου φέρεται να αναφέρει πως «σε ουδεμία των διατάξεων αυτών βρίσκει έρεισμα το αίτημα που υποβάλατε». Μάλιστα, συμπλήρωσε «θεωρώ δεδομένα τη μεταξύ μας αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό που συντελούν στην εξασφάλιση του κύρους της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας και την εκ μέρους όλων όσων είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή μ΄ αυτήν, ικανοποίηση για τον τρόπο απονομής της».

Πήγες εντός των κόλπων της Ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρουν ότι θα αποσταλεί άμεσα απάντηση στην πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπέζος: Πέταξε στο διάστημα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου - Σταθμός για τον διαστημικό τουρισμό