ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούμπεν Σεμέδο: Φώναξε «αθώος» βγαίνοντας από την ανάκριση - Για ποιους λόγους αφέθηκε ελεύθερος

Ρούμπεν Σεμέδο: Φώναξε «αθώος» βγαίνοντας από την ανάκριση - Για ποιους λόγους αφέθηκε ελεύθερος

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Ρούμπεν Σεμέδο αποκάλυψε πώς έλαβε μήνυμα στο Instagram από άγνωστο προφίλ που του ζητούσε 15.000 ευρώ για να μην πάει φυλακή

«Innocent» φώναξε βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο ο Ρούμπεν Σεμέδο, που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με την επιβολή εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως δυο ώρες πριν τη σύλληψη του και ενώ είχε υποβληθεί μήνυση, έλαβε μήνυμα στο Instagram από άγνωστο προφίλ, στο οποίο του έγραφαν: «Δώσε μας 15.000 ευρώ για να μη πας φυλακή».

Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση των δικαστικών αρχών που άφησαν ελεύθερο τον 27χρονο αμυντικό, έπαιξαν ρόλο τρία σημεία.

Το πρώτο αφορά στα κενά που εντόπισαν στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσας ανακρίτρια και εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της σήμερα το πρωί. Επιπλέον, εντοπίστηκαν αντιφάσεις στις καταθέσεις της 16χρονης και της 17χρονης παθούσας, με την πρώτη να καταθέτει: «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμεδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε η παραμονή των δυο κοριτσιών στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό. Ειδικότερα, η παθούσα αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι και παρά την ερώτηση από τη φίλη της σχετικά με το εάν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας.

Τέλος, ανακρίτρια και εισαγγελέας έλαβαν υπόψη και την ιατροδικαστική έκθεση
στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις παρθενικού υμένα χωρίς να υπάρχουν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις.

«Υπεβλήθη εγγύηση 10.000 ευρώ. Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο, ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και από τις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτύρων

Ο ίδιος ισχυρίζεται την αθωότητα του. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα. Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρήθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προέκυπτε από πουθενά ο βιασμός» ανέφερε η συνήγορος του Μαριζάνα Κικιρη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου - «Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων»

Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη