ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Novartis: Ασκήθηκε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος Μανιαδάκη

Μανιάδακης Novartis
Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον κ. Μανιαδάκη και την υπόθεση Novartis.
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που αφορούσε στον καθηγητή Νικόλαο Μανιαδάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Πλέον η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει την «τύχη» του κ. Μανιαδάκη.

Στο πρώτο στάδιο της ανάκρισης τόσο η εισαγγελέας, όσο και το δικαστικό συμβούλιο έκριναν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που τον βάραινε. Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Νοvartis, ενώ στη συνέχεια η εισαγγελική αρχή, τον κατέστησε κατηγορούμενο για αξιόποινη πράξη, η οποία φέρεται να συνδέεται εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Ωστόσο, πριν από δυο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά με την «έκδοση βουλεύματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα ο καθηγητής Μανιαδάκης και η υπεράσπιση του είχαν εισφέρει στην ποινική διαδικασία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την αθωότητα του».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο, συντασσόμενο πλήρως με τη σχετική Εισαγγελική πρόταση και την διάταξη έκδοσης τυπικών κλήσεων της Ανακρίτριας Διαφθοράς κατέληξε ομόφωνα στην απαλλαγή του καθηγητή Νικόλαου Μανιαδάκη με τις εξής σκέψεις:

  1. i) ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας […],
  2. ii) δεν συμμετείχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 ως εκπρόσωπος (τακτικός ή αναπληρωματικός) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) […],

iii) δεν συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων […],

  1. iv) δεν συμμετείχε σε θεσμοθετημένη Επιτροπή του Ε.Ο.Φ. […],
  2. v) η ως άνω ιδιότητα του κατηγορουμένου ως Καθηγητή της ανωτέρω Σχολής δεν επαγόταν ως εκ της θέσης του καθήκον παροχής συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας […]».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Μπάμπη Ζαχαρόπουλο: Πήγε τον πατέρα του στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και πέθανε

Νέα «ψυχρολουσία» σήμερα με τα κρούσματα: Μπορεί να ξεπεράσουν και τα 5.000

Μέγκαν-Χάρι: Γιατί οι πλούσιοι και διάσημοι γείτονές τους στην Καλιφόρνια μετακομίζουν άρον άρον