ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πειραιάς: Στις φυλακές οι δυο νεαροί για την επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία

Πειραιάς: Στις φυλακές οι δυο νεαροί για την επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία
ΙΝΤΙΜΕ

Οδηγήθηκαν στις φυλακές το βράδυ της Παρασκευής οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Στις φυλακές έστειλαν χθες το βράδυ οι ανακριτικές αρχές του Πειραιά τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 20χρονο που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣπου έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Σύμφωνα με το dikastiko από την επίθεση, προκλήθηκαν μικροζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές στα σπίτια τους, μετά από έρευνα που έγινε, είχαν βρεθεί «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Με τη νέα διάταξη μετατρέπεται σε κακούργημα η κατοχή μολότοφ στη διάρκεια πορειών ή δημόσιας συνάθροισης, ανεξάρτητα αν ο δράστης διαπράττει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος ποινικός κώδικας που ψηφίστηκε το 2019. Η διάταξη επιβάλλει κάθειρξη έως 10 χρόνια σε όποιον κατέχει μολότοφ σε δημόσιες συναθροίσεις, πορείες κλπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»