ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Από απόσταση δύο μέτρων πυροβολήθηκε ο 15χρονος – Ακαριαίος ο θάνατός του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Από απόσταση δύο μέτρων πυροβολήθηκε ο 15χρονος – Ακαριαίος ο θάνατός του
Ανατριχίλα προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση για την τραγωδία με τον 15χρονο νεκρό στη Θεσσαλονίκη
Intimenews

Ανατριχίλα προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση για την τραγωδία με τον 15χρονο νεκρό στη Θεσσαλονίκη

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από τον συνομήλικο φίλο του το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ο 15χρονος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στην τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αποτυπώνει η έκθεση του ιατροδικαστή για τον άτυχο ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία» η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι 15χρονος δέχθηκε την σφαίρα από απόσταση 2 έως 3 μέτρα, η σφαίρα τον βρήκε στο δεξί μάτι και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί προσπαθούσαν για 90 λεπτά να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου

Εντωμεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για το τραγικό περιστατικό με τον 15χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον συνομήλικο φίλο του, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής (22/4), στον Εύοσμο.

Ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας του αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους το Μεγάλο Σάββατο αφού οδήγηθηκαν στην εισαγγελέα η οποία ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας. Από την αστυνομία κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πουν το παραμικρό στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν στην είσοδο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών για να κρατήσουν στη ζωή του παιδί

Θυμίζουμε ότι, υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή των 15χρονο ο οποίος χθες (22/4) το μεσημέρι τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο που περιεργαζόταν φίλος του, στην περιοχή του Ευόσμου.

Όπως αναφέρουν πηγές του GRTimes από το νοσοκομείο, οι γιατροί προσπαθούσαν επί 1,5 ώρα να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο νεαρό, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η κατάσταση του ήταν πάρα πολύ δύσκολη. «Στην ουσία κυνηγούσαν ένα θαύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή μάλιστα σημειώνει, πως το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο: «Έφερε μια βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση που ήταν αδύνατο να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν «χαμένο» πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο, όμως παρ’ όλα αυτά οι γιατροί έκαναν παραπάνω από αυτό που μπορούσαν προκειμένου να το σώσουν».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί προσπαθούσαν 1,5 ώρα να σώσουν τον 15χρονο