ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λιγνάδη: Όσα είπε στην απολογία του – «Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα»

Δίκη Λιγνάδη: Όσα είπε στην απολογία του – «Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα»
Λιγνάδης: «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα»
INTIME

Δίκη Λιγνάδη: Την ερχόμενη Τετάρτη η πρόταση του εισαγγελέα

Την Τετάρτη το πρωί θα ακούσει ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και τα τέσσερα φερόμενα ως θύματα του, την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, σχετικά με την ενοχή ή μη του κατηγορουμένου σκηνοθέτη για τους βιασμούς που κατηγορείται.

Χαρακτηρίζοντας «τρολιά» την είδηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως έβαλε τα γέλια όταν έμαθε ότι θα συλληφθεί. «Όταν άκουσα για ένταλμα νόμισα ότι είναι τρολιά… Πήγα στη ΓΑΔΑ ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν όχι και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος και μου είπε υπάρχει ένταλμα «έλα». Πήγα με τη βεβαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά. Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε τον εαυτό ως αυθόρμητο άνθρωπο, που δεν «σπουδαιοποιούσε» τα πράγματα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύνεδρος: Λειτουργούσατε με το θυμικό σας δηλαδή;

Κ: Όχι. μόνο. Δε φτάνεις να κανείς τέτοια καριέρα και σταδιοδρομία με βάθος και διάρκεια αν λειτουργείς μόνο με το θυμικό.

Σύνεδρος: Η κα. Κούρκουλα είπε στην κατάθεση της ότι σας στοχοποίησαν επειδή ήσασταν «ζωηρός».

Κ: Στην ερωτική μου ζωή ήμουν ζωηρός. Ήμουν άπιστος, ήμουν πιστός, ερωτεύτηκα σε σημείο που εξευτελίστηκα. Ζωηρός ως προς την ερωτική μου ζωή, όχι με ανήλικα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε υποστηρικτής του κινήματος metoo, σημειώνοντας όμως ότι έχει ευτελιστεί. «Ο ευτελισμός με hashtag metoo, hashtag πάμε Κέρκυρα ή αγαπάμε πεϊνιρλί οδηγεί σε αλλά μονοπάτια» σχολίασε. Απαντώντας σε ερώτηση μέλους της έδρας γατί έκανε παρέα με ανήλικους, ο δ. Λιγνάδης είπε: «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα. Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα. Κάλυπταν μια πτυχή της ζωής μου αλλά δεν ήταν αυτοί η παρέα μου. Ήταν η παρέα μου συνάδελφοί μου, ο αδελφός μου, κ.ά».

Σύνεδρος: Ποιες συμπεριφορές σας πυροδότησαν αυτές τις φήμες για τις οποίες έγινε τόσος λόγος στο ακροατήριο;

Κατηγορούμενος: Εγώ άκουσα τις λέξεις φήμες, φήμες αλλά δεν άκουσα κάποια συγκεκριμένη φήμη. Δεν μας είπε κάποιος ποια ήταν αυτή η φημολογία. Στο Αρσάκειο για παράδειγμα ήμουν 28 χρονών και έκανα παρέα με τρεις μαθήτριες και τους γονείς τους ….Αυτό εννοούν;

Για τον μάρτυρα Γ.Χ (τραγουδιστή - ηθοποιό)

«Ο κ. Χριστοδούλου που διανοήθηκε να μιλήσει, αφού χωρίσαμε, αφού συνεργαστήκαμε, μου έλεγε ότι ανήκε ως ανήλικος στην παρέα του Χατζηδάκι. Έλεγε «μαμά» την Αρλέτα επειδή δεν είχε γνωρίζει τη δίκη του μαμά. Ήταν κάποτε αυτονόητο ο δάσκαλος να βγαίνει με τους μαθητές. Ο Μάνος Χατζιδάκις έβγαινε με τους μαθητές του στο μαγεμένο αυλό. Όταν είδα ποιοι προσήλθαν για μάρτυρες μου έφυγε το κλαπετο! Ο Γιώργης να πει τι; Και εδώ που ήρθε αοριστίες είπε! Τότε γιατί δεν μου είπε κάτι; Γιατί δεν είπε «κανείς παρέα με ανήλικα και θα σε κόψω από παρέα» διερωτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Για τον μαρτυρα Ι.Γ

«Όταν δεν κάναμε τόση παρέα και όταν το Μέγαρο Μουσικής αποφάσισε να πάρει και να αναβαθμίσει μια παράσταση στην οποία τον είχα βάλει να σκηνοθετήσει την προηγούμενη χρονιά, αλλά ήθελε να συνεχίσει την παράσταση αλλά με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους σκηνοθέτες νευρίασε. Το έμαθα από άνθρωπο στον οποιο τα είπε, έλεγε για μένα απίστευτα πράγματα. Είπε ότι συνάντησα στην Αίγυπτο ένα χαμίνι. Τέτοια έκφραση μόνο από τον Βικτωρια Ουγκό την έχω ακούσει. Και σιγά το κακό αν συνάντησα έναν νέο κι έκανα έρωτα» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για τον Νίκο Σ.

«Αυτό τον άνθρωπο τον περίμενα να δω μήπως τυχόν και τον γνωρίζω. Δεν τον γνώριζα και δεν κατάλαβα που βάσισε όλη αυτή την ιστορία. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και πάντως στο πλαίσιο τον ανθρώπων που μπορεί αν συναντούσα το 2005, αν τον είδα κάπου για πέντε λεπτά, σε κάθε περίπτωση δεν τον βίασα ποτέ με κανένα μονόζυγο» ανέφερε στο δικαστήριο, αφήνοντας αιχμές για σκευωρία.

Για τα κίνητρα

«Ένα κράμα ανθρώπων. Ένας πικραμένος Βασίλης Κυπαρισσοπουλος η οποία δεν ευσταθεί ούτε σαν περιεχόμενο ούτε είναι αληθής. Ο Νικος Σ. ο δεύτερος λαγός. Μετά ψάρευαν τον S. και άρχισε ξαφνικά ο κύκλος βιασθέντων. Η Άκριτα, η Χατζηαντωνίου και άλλοι δημοσιογράφοι για να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Η αντιπαλότητα μου με το ΣΕΗ. Όλα αυτά είναι παράγοντες που ενώθηκαν. Η πολιτική εκμετάλλευση του πράγματος, αλλά και τα κανάλια που νυχθημερόν το έπαιζαν για να κάνουν νούμερα πάνω στην φυσική και ηθική υπόληψη του Λιγνάδη» ανέφερε.

Μάλιστα, άφησε αιχμές σε βάρος όλων των ηθοποιών που στη συνέχεια δήλωσαν ότι γνώριζαν για τις συμπεριφορές Λιγνάδη.

«Θέλω να σας θυμίσω αυτό που είπε ο καλός συνάδελφος ο Ορέστης Τζιόβας. Ενώ κάτι ήξερε ότι ετοιμάζεται. Δεν ήρθε να μου πει ότι κάτι ετοιμάζεται; Με παρακάλεσες να σε πάρω στο Μακμπεθ γιατί δεν έχεις λεφτά και δουλεύεις σε μπαρ. Γιατί όλα τα στόματα άνοιξαν μετά τη Μπεκατωρου; Σωματείο δεν είχαν; Γιατί κανείς δεν κατήγγειλε τον παιδόφιλο και βιαστή Λιγνάδη; Μιλάνε για φημολογίες κάποιοι που και για την καμπούρα τους υπάρχουν φημολογίες;! Θα έρθει η μέρα για τους Τζεφ και κάθε παρατράγουδο».

Για τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο

Εξιστορώντας το πως έμαθε για την καταγγελία του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, περιέγραψε ότι τον πήρε ο δικηγόρος του να τον ενημερώσει πως κάποιος θα βγει στον Alpha να τον καταγγείλει. «Ακούγοντας την ιστορία τι μας είπε; Ότι ερχόταν καθημερινά απ’ έξω και του είχα δώσει ένα βιβλίο. Βεβαίως έχω δώσει άπειρα βιβλία ή και το τηλέφωνο μου. Έχω υπογράψει άπειρα τέτοια βιβλία. Τον Κυπαρισσοπουλο δεν ξέρω. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια στην ιστορία του Κυπαρισσοπουλου. Ο γραφικός μου χαρακτήρας» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.