ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Με ποιους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη - Πότε καταθέτουν Μπιμπίλας και Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Με ποιους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη - Πότε καταθέτουν Μπιμπίλας και Νίνου
Ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Δίκη Φιλιππίδη: Στο κατάλογο των μαρτύρων βρίσκονται ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου. 

Τέσσερις μήνες μετρά ήδη η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος.

Μετά τις θερινές διακοπές, στο βήμα του μάρτυρα επιστρέφει σήμερα μια φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας, που έχει κατηγορήσει τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού εντός του αυτοκινήτου του, η οποία θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους υπεράσπισής του Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Μπακιρτζίδου. Μετά το τέλος της κατάθεσής της, σειρά θα πάρει ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας, που κατηγορεί τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού σε καμαρίνι θεάτρου, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει και ακόμη μάρτυρας. Πρόκειται για τη φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, στην οποία είχε αποκαλύψει το περιστατικό λίγη ώρα αφότου συνέβη.

Στο κατάλογο των μαρτύρων ακολουθούν ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, άλλοτε φίλος του ηθοποιού, ο οποίος είχε καταθέσει και στην ανάκριση και θα ακολουθήσει η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις που έχουν οριστεί από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Η προηγούμενη συνεδρίαση

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 29 Ιουλίου 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του ελεύθερου πλέον Πέτρου Φιλιππίδη, η μάρτυρας και φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας κατέθεσε ότι είδε τη φερόμενη ως παθούσα λίγα λεπτά μετά την βίαιη επίθεση που δέχτηκε, μιλώντας για έναν άνθρωπο «σκοτεινό, αμίλητο, σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερό, είχε ζήσει το χειρότερο εφιάλτη της ζωής της».

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, βλέποντας έτσι τη φίλη της δεν ήξερε πως να τη συνεφέρει. «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο».

Οι δυο γυναίκες γνωρίζονται από το 2007, ενώ το 2014 δούλευαν μαζί σε μια παράσταση. «Κάποια στιγμή τον Ιούλιο, πολύ χαρούμενη, μου είπε ότι ένας γνωστός ηθοποιός την προσέγγισε με μηνύματα για συνεργασία, αφού είδε φωτογραφίες από την περιοδεία. Θεώρησε ότι μια γνωριμία με ένα γνωστό ηθοποιό θα τη βοηθούσε πάρα πολύ. Μετά από μέρες, μου είπε ότι κανόνισε συνάντηση με τον ηθοποιό και μου είπε τότε οτι πρόκειται για τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως είχε κανονίσει να βρεθεί με την καταγγέλλουσα μετά το ραντεβού της με τον Φιλιππίδη, για να πάνε μαζί στην παράσταση. «Όντως κατά τις 5-6 βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες ημέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό».

Η μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού, όπως της την μετέφερε τότε η φίλη της, λέγοντας πως ο Πέτρος Φιλιππίδης την κλείδωσε στο αμάξι και της επιτέθηκε σεξουαλικά: «Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κατηγορούμενος της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Εκείνη αρνήθηκε αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες. Η φίλη μου άρχισε να φοβάται πολύ, δεν καταλάβαινε. Αυτός ξαφνικά άρχισε να τη θωπεύει, εκείνη δεν το φανταζόταν. Άνοιξε το παντελόνι του, την άρπαξε απο το σβέρκο και την πίεσε προς τα γεννητικά του όργανα. Αυτή τσίριζε, φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει, αυτος δεν σταματούσε, συνέχιζε εμμονικά. Ήταν εγκλωβισμένη και δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε να προστατεύσει τον εαυτό της παρα μόνο να αντιστέκεται με όλη της τη δύναμη. Ενώ στην αρχή φαινόταν να τον εξιτάρει, σε κάποια στιγμή δεν ξέρω γιατί, εκνευρισμένος άνοιξε την πόρτα, την έβρισε και την πέταξε έξω».

Η ίδια περιέγραψε ότι εξαιτίας δικής της κακής εμπειρίας με τις Αρχές δεν προέτρεψε τη φίλη της να προχωρήσει σε καταγγελία. «Ήξερα πως όσα έλεγε ήταν αλήθεια, έβλεπα έναν άνθρωπο διαλυμένο και την είδα και τις επόμενες μέρες».

Σχετικές ειδήσεις