ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζητά ο εισαγγελέας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζητά ο εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Το «εδώλιο» δείχνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορουμένη, η οποία παραμένει στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Στις 31 Μαρτίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης, ενώ ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Οι αρχές στην πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να συμπληρώσουν τα κομμάτια του πάζλ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς φέρεται να διαπιστώθηκε στο παιδί η χορήγηση ουσίας σε μεγάλη ποσότητα που δεν περιλαμβάνεται στην φαρμακευτική αγωγή. Η μεγάλη συγκέντρωση της ουσίας αυτής στο σώμα του παιδιού, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν χορήγησαν στο παιδί την συγκεκριμένη ουσία, ήταν η αρχή του νήματος για τις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ρόλο στο σκεπτικό του εισαγγελέα έπαιξαν αρκετές συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα αλλά και το γεγονός πως το δωμάτιο ήταν μονόκλινο, ζούσε μέσα σε αυτό, έκανε ακόμη και μπάνιο μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο οδήγησαν τις αρχές σε άμεση κινητοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κάποια περιστατικά, συμπεριφορές και κινήσεις της μητέρας που ενίσχυσαν την υποψία ότι εκείνη προχώρησε στη χορήγηση της ουσίας στο παιδί.

Υπενθυμίζεται, ότι την δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε συμπληρωματικά το καλοκαίρι ο ίδιος εισαγγελέας, αναφέροντας στη δίωξη του: «Η οκτάχρονη θυγατέρα σου, Γεωργία Δασκαλάκη, νοσηλευόταν από 8 Απριλίου 2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα στο Καραμανδάνειο γενικό νοσοκομείο παίδων Πατρών. Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμεινες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, ενόψει της καλής του υγείας. Στις 18.20 εκείνης της ημέρας και κατά την συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Όμως περίπου στις 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενέργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς».

Πλέον, αναμένεται και η έκδοση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο.