ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Βαλυράκη: Στον ανακριτή Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δολοφονία Βαλυράκη: Στον ανακριτή Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον Β΄ Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για να προβούν σε σχετικές δικονομικές ενέργειες, προς υποστήριξη της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη θα εμφανιστούν αύριο, Παρασκευή 16/9, οι Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος και Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου, ως συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη, από κοινού με τους άλλους συναδέλφους τους.

Στον αρμόδιο Ανακριτή έχουν κατατεθεί και κρίσιμα έγγραφα-εκθέσεις, που τεκμηριώνουν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κατά των οποίων εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη του Β΄ Ανακριτή και του Εισαγγελέα Χαλκίδας, με τα εντάλματα 8 & 9/3-6-2022. Με το 154/8-7-2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, η προσωρινή τους κράτηση αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους, παρά το ότι, και κατά την κρίση αυτού του βουλεύματος, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία…», διότι, όπως αναφέρεται, «… δεν συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις επιβολής της.».