ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέξης Κούγιας για απολογία Πισπιρίγκου: «Δικαστική πλάνη του αιώνα»

Αλέξης Κούγιας για απολογία Πισπιρίγκου: «Δικαστική πλάνη του αιώνα»
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Δεν απολογήθηκε ακόμα η Ρούλα Πισπιρίγκου,  για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια - Έρχονται αγωγές προς ιατροδικαστές και εκπομπές ύψους 1 εκατομμυρίου

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Αυτή την ώρα είναι στο Γραφειο της ανακρίτριας και ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας έχει υποβάλλει σειρά αιτημάτων. Αν γίνουν αποδεκτά η απολογία δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και θα δοθεί προθεσμία, σε αντίθετη περίπτωση θα απολογηθεί κανονικά

Ο γνωστός ποινικολόγος εξερχόμενος των δικαστικών αιθουσών παραχώρησε δηλώσεις στις δημοσιογραφικές κάμερες σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για «Ένα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο 6 τακτικών ιατροδικαστών όχι ιδιωτών, που υπηρετούν επίσημα ως υπάλληλοι του κράτους σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες», και οι οποίοι ανέφεραν κατηγορηματικά ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια.

Χαρακτήρισε τις απόψεις Καρακούκη και Καλόγρηα «υποκειμενικές» και ότι «δεν μπορούν να αποτελέσουν υποδομή δικαστικής απόφασης».

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε επίσης στον Παθολογοανατόμο κ. Ευτυχιάδη για την πραγματογνωμοσύνη που δημοσίευσε:

«Χωρίς να περιλαμβάνεται στον πίνακα των πραγματογνωμόνων εφάρμοσε πρωτοφανή παγκοσμίων ιατροδικαστικά δεδομένα εξέταση και ανακλήθηκε από τον ίδιο. Κατέθεσε συμπληρωματικά και αποκάλυψε ότι παραπλανήθηκε από Καλόγρηα , ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο. Διεκπεραίωσε έλεγχο και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή που δεν έχει εφαρμοστεί παγκοσμίως.»

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται να είχε βεβαιώσει με έγγραφο ότι η έρευνα είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε κανένα πρωτόκολλο για καμία έρευνα στο ΕΚΠΑ έστω και με αυτή τη λάθος διερεύνηση. Αναγκάστηκε να πει ότι έκανε στο ΚΑΤ την γνωμάτευση και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την λανθασμένη επιλογή η οποία δεν έχει γίνει ποτέ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας για τον κ. Ευτυχιάδη.

Σχετικά με την ιατροδικαστή κ. Χαρά Σπηλιοπούλου ανέφερε «έχουμε ζητήσει από την ανακρίτρια να εξετάσει ένα πρόσωπο που είναι στο σκοτάδι, την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής κ. Σπηλιοπούλου, πρόσωπο με πολλά ερωτηματικά, συγγενής με γραμματέα της Σαλάπα. Ακόμα μια επιλογή σε προσωπικό επίπεδο. Κατευθύνει τα πάντα από το σκοτάδι, δεν έχει εξεταστεί ποτέ σαν μάρτυρας αλλά και κατά την παράσταση των ιατροδικαστών, οι οποίοι έχουν εκπλαγεί με την ακραία παρανομία που έχει συμβεί έως τώρα»

Κούγιας: «Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για την «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ρίχνοντας αιχμές και για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», συμπλήρωσε.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, λέγοντας πως «κινδύνευσε με λιντσάρισμα. Είναι σε μικρό χωριό κρύβονται».

Επιπλέον άφησε αιχμές και για τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν την κατηγορουμένη. «Την άφησε χωρίς ιατροδικαστή ο τελευταίος δικηγόρος και γελοιοποιούσε την κατάσταση».

Ευγνώμων ο Κούγιας στους ιατροδικαστές

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από τη μεριά της ετοιμάζει αίτηση για απιστία με τον δικηγόρο της να εκφράζει παράλληλα ευγνωμοσύνη στους ιατροδικαστές. «Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν το βράδυ. Αντιμετωπίστηκαν από την ανακρίτρια με μεροληπτική διάθεση. Ειλικρινά κράτησε (τους ιατροδικαστές) 5 και 8 ώρες ενώ τον Καρακούκη με Καλόγρηα σε λίγα λεπτά είχε τελειώσει και με τους δύο. Χαίρομαι που υπάρχουν επιστήμονες που τηρούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

«Έχει κλονιστεί το σύστημα δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή» πρόσθεσε λέγοντας μάλιστα ότι «εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα έχουν δικαίωμα προσφυγής, που θα κρίνει το συμβούλιο».

«Η δικαιοσύνη είναι με το μέρος της κατηγορούμενης» επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Από την άλλη αν προχωρήσουν σε απολογία, έχουν έτοιμες 75 σελίδες απολογητικό υπόμνημα. «Αντικρούομε τα πάντα, δεν φοβόμαστε την απολογία, όμως χωρίς τη Δημακοπούλου, τη Τζιόλα και τη Σπηλιοπούλου το συμβούλιο δεν θα έχει ολοκληρωμένη άποψη. Είναι βάσει δια βουλεύματος να απαλλαγεί η κατηγορούμενη.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, την οποία δεν έχει αναλάβει όμως δηλώνει ότι «καταρρέει το οικοδόμημα της κεταμίνης […] Αν γίνουν δικαστήρια θα καταρρεύσει».

Αγωγές Κούγια σε ιατροδικαστές και εκπομπές ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο Αλέξης Κούγιας στο τέλος θέλησε από τη μία να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις δικαστικές αίθουσες λέγοντας ότι πλέον οι σοβαρές εκπομπές αντιμετωπίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου αντικειμενικά.

Ωστόσο έκανε γνωστό ότι από αύριο 22/12 ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή γιατί «καταστράφηκε η ζωή της και έφτασε στο σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγό της, ο οποίος κακώς δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας.».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

Άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήριαNewsbomb.gr / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σχετικές ειδήσεις