ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακίστηκαν δύο άτομα για το κύκλωμα trafficking με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Trafficking
ΕΛ.ΑΣ.

Προσωρινά κρατούμενοι για το κύκλωμα trafficking κρίθηκαν ο Έλληνας φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο από τους 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο Έλληνας φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία. Αντίθετα, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, αφέθηκαν τρία κατηγορούμενα μέλη που εμφανίζονται να έχουν υψηλή θέση στην ιεραρχία του κυκλώματος. Τα πέντε αυτά πρόσωπα αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μαλσιτα, ο κατηγορούμενος ως αρχηγός του κυκλώματος δήλωσε νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αρνήθηκε τη σωματεμπορία. Αντίστοιχα, κάποιοι εκ των υπολοίπων δήλωσαν υπάλληλοι των οίκων ανοχής.

Οι απολογίες συνεχίζονται και αύριο, καθώς το ανακριτικό κατώφλι θα περάσουν οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.