ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καμμένος: Η τρόικα θέλει να καταργήσει τη Δικαιοσύνη ως τρίτη εξουσία

Καμμένος: Η τρόικα θέλει να καταργήσει τη Δικαιοσύνη ως τρίτη εξουσία

Φραστική επίθεση στην τρόικα και στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων, αναφέροντας ότι «υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την τρόικα ότι επιχειρεί να καταργηθεί η δικαστική εξουσία ως τρίτη εξουσία με τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει να το αποδέχεται.

Ειδικότερα, είπε: «Οι δικαστές έχουν υποστεί όπως όλοι οι πολίτες τη μείωση των αποδοχών τους. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα οικονομικό, το θεσμικό θέμα έχει να κάνει με την ουσιαστική προσπάθεια της τρόικας, αλλά και την αποδοχή της κυβέρνησης, να καταργηθεί η δικαστική εξουσία ως τρίτη εξουσία. Εάν οι δικαστές αποδεχθούν να μην εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις, θα έχει καταλυθεί ο πυλώνας της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η «η αντίσταση των δικαστικών απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις, αποτελεί ελπίδα για την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τη λειτουργία του Συντάγματος».

Από την πλευρά των δικαστών, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική, Θάνου-Χριστοφίλου, ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την ανταπόκρισή του στα αιτήματά τους, και είπε ότι τον ενημέρωσαν για τα μείζονα θεσμικά ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη «και ένα εκ των οποίων, θεωρούμε ίσως το πιο σοβαρό, είναι η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία μη εφαρμογή, όπως ήδη προελέχθη, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την έννομη τάξη, για το κράτος δικαίου και για τη Δημοκρατία γενικότερα».

Σχετικές ειδήσεις