ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χριστόδουλος Ξηρός: Οργάνωνα αντίσταση στην οικονομική κατοχή

Χριστόδουλος Ξηρός: Οργάνωνα αντίσταση στην οικονομική κατοχή

Σε «πολιτική δήλωση» -όπως αναμενόταν- προχώρησε ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα (05/06) το πρωί, ενώπιον του ανακριτή για υποθέσεις τρομοκρατίας σχετικά με το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου καθώς τις προηγούμενες είχε ζητήσει και είχε πάρει προθεσμίες για να απολογηθεί για το σχέδιό του να ανατινάξει τον τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να αποδράσουν κρατούμενοι για τρομοκρατία.

Όπως αναμενόταν, ο Χριστόδουλος Ξηρός προχώρησε σε μια «πολιτική δήλωση» στην οποία αναφέρει ότι «δεν έχω τίποτα να πω σε μηχανισμούς που στηρίζουν τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους δοσίλογους».

Αφού αναφέρει «έναν ατελείωτο κατάλογο μίζας και αρπαχτής... που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και την οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο», ρωτά «τι έκανε για όλα αυτά η αυτάρεσκα αποκαλούμενη τρίτη εξουσία» και επισημαίνει ότι «αντιτάχθηκα σε αυτό το όργιο διαφθοράς και λεηλασίας και βγήκα να οργανώσω αντίσταση στην οικονομική κατοχή, στην παράδοση της Χώρας και στον εξανδραποδισμό του λαού».

Αναλυτικά η «πολιτική δήλωση» του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Με κατηγορείτε για πράξεις ... που είναι δυνατό να βλάψουν τη Χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό της και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της Χώρας...

Χρηματιστήριο, Siemens, Βατοπέδι, υποβρύχια που γέρνουν, τανκς που διαλύονται, τρένα που δεν ταιριάζουν στις γραμμές, εξοπλιστικά, προμήθειες, ένας ατελείωτος κατάλογος μίζας και αρπαχτής, ένα όργιο πολύχρονης λεηλασίας και διαφθοράς που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και την οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο.

Και τι έκανε για όλα αυτά η αυτάρεσκα αποκαλούμενη τρίτη εξουσία;; Τίποτα... Αντί να ορθώσει, όπως θα περίμενε κανείς, αν όχι τείχη τουλάχιστον κάποιους φραγμούς σε αυτόν τον αχαλίνωτο κατήφορο, αντιθέτως βούτηξε στο βρώμικο βόρβορο του ποταμού Λάδωνα, κουκουλώνοντας επιμελώς όλα τα όργια και τις λεηλασίες που διέπραξε η μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα εγκληματική συμμορία της Χώρας.

Και όταν εδώ και πέντε χρόνια η ίδια εγκληματική συμμορία, η προδοτική αστική τάξη μαζί με τους δοσίλογους πολιτικούς και τους νενέκους μεγαλοδημοσιογράφους, αποφάσισαν να παραδώσουν τη Χώρα στους δανειστές για να σώσουν τα προνόμιά τους, τί κάνατε εσείς, κύριοι της τρίτης εξουσίας;; Συνταχθήκατε μαζί τους, νομιμοποιώντας την κατεδάφιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων και συνυπογράψατε στο ξεπούλημα της Χώρας.

Ακόμα και αν κάποιοι από εσάς, είτε υπό την πίεση της κοινής γνώμης, είτε με δική σας πρωτοβουλία (πάντα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις), παραπέμψατε κάποιους μεγαλόσχημους, εκείνοι είτε έφυγαν από την πίσω πόρτα, είτε έπεσαν στα μαλακά, χωρίς να επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τα λεηλατηθέντα.

Και έρχεστε εσείς σήμερα να μου ζητήσετε το λόγο, γιατί αντιτάχθηκα σε αυτό το όργιο διαφθοράς και λεηλασίας και βγήκα να οργανώσω αντίσταση στην οικονομική κατοχή, στην παράδοση της Χώρας και στον εξανδραποδισμό του λαού. Μου ζητάτε το λόγο, κατηγορώντας εμένα ότι δύναμαι να βλάψω τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές αυτής της Χώρας.

Δεν έχω τίποτα να πω σε μηχανισμούς που στηρίζουν τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους δοσίλογους.

Εσείς και αυτοί που υπηρετείτε πρέπει να απολογηθείτε απέναντι στο λαό και την ιστορία.

Χ.Ξ.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων