ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι Έλληνες εμπιστεύονται την ελληνική Δικαιοσύνη και θα περιμένουν

Οι Έλληνες εμπιστεύονται την ελληνική Δικαιοσύνη και θα περιμένουν

Ο λαός πληρώνει το σάπιο πολιτικό σύστημα και τη διαπλοκή που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και εναποθέτει τις ελπίδες του στους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας.

Το χειρότερο πράγμα για μια χώρα «βουτηγμένη» στη διαφθορά και τη διαπλοκή, μια χώρα που πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και τοκογλύφοι την οδήγησαν εν γνώσει τους στη χρεοκοπία, είναι να χάσουν οι πολίτες της την εμπιστοσύνη τους προς την ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες πιστεύουν στη δύναμη της ελληνικής Δικαιοσύνης, πληρώνουν ακριβά τις αμαρτίες ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και θα περιμένουν όσο χρειαστεί για να δουν αυτούς που προκάλεσαν την ανεπανόρθωτη ζημιά να τιμωρούνται παραδειγματικά…

Οι υποθέσεις που ακολουθούν είναι ορισμένες μόνο από εκείνες που «περιμένουν» την απονομή Δικαιοσύνης.

1. Λίστα Λαγκάρντ

LISTA LAGARDE

Ποινή… χάδι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ. Αν και ζητήθηκε να… κληθεί ο Βενιζέλος από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει, η… έδρα έκρινε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

2. Mίζες… SIEMENS

SIEMENS

Παραδοχή από τον «στρατηγό» του Σημίτη, Τσουκάτο και τον Μαντέλη πως «έλαβαν»… μίζες από τη Siemens. Σήμερα κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, αλλά μπαίνουν στη φυλακή πολίτες για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ προς την εφορία.

3. Energa

ENERGA

Ο Μηλιώνης της Energa «φέσωσε» το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά συνεχίζει να… παρτάρει στη Μύκονο. Σήμερα, επιχειρεί μαζί με τον Φλώρο να ευεργετηθούν με τις διατάξεις του νόμου και να επιστρέψει χρήματα (103 εκατομμύρια ευρώ) για να συνεχίσει να πίνει και να τρώει εις… πτώχευση των Ελλήνων, με τα υπόλοιπα (άνω των 100 εκατομμυρίων) που κατηγορούνται πως έχουν καταχραστεί…

4. Mega - ΔΕΗ

deh mega

Απίστευτο; Και όμως… αληθινό. Το MEGA κατηγορείται πως έκλεβε ρεύμα και η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Στο… στοίχημα η «απόδοση» επιβολής κυρώσεων στον τηλεοπτικό σταθμό έχει πέσει στο όριο του 1.01…

5. ΣΚΑΙ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

skai

Δεν πλήρωναν ούτε ΤΑΠ, ούτε χαράτσι, όπως κατήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το 2012, ενώ για την ΕΡΤ πλήρωνε μόλις… 4.32 ευρώ, για ένα κτήριο 4.398 τ.μ.

6. Γιάννος Παπαντωνίου

PAPANTONIOU

Διπλασίασε την τιμή των ελικοπτέρων Απάτσι σε μια νύχτα. Κρύφτηκε στα συρτάρια και η υπόθεση προμήθειας των αρμάτων Leopard. Παράλληλα αφέθηκε ελεύθερος και αυτός και η σύζυγός του με καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες» σχετικά με τα 1,3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα ΗSBC.

7. Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου...

simitis papadimos euro

Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρις δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρις, σημερινής αξίας 65 δις Ευρώ, έφυγαν στο εξωτερικό!

Και όμως, γι’ αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας. Οι ένοχοι πολιτικοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά και τραπεζίτες που παραμένουν στο προσκήνιο για να αποτελειώσουν το… έργο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

8. Το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας

ate

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία φέσωσαν με πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ την Αγροτική.

Η υπόθεση αυτή, μαζί με εκατοντάδες ακόμα που συνολικά κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 5 δισεκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης σήμερα. Μένει να διαπιστωθεί άμεσα, αν και ποιοι τελικά θα τιμωρηθούν και κυρίως ποιοι θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα δανεικά και… αγύριστα.

9. Το σκάνδαλο των υποβρυχίων…

IPOVRIXIO

Ο Φάνης Λυγινός, o τραπεζίτης που κατηγορείται για τις υποθέσεις των υποβρυχίων, αλλά και της Siemens, επιθυμεί να… απολογηθεί μέσω Skype και να δικαστεί στην Ελβετία. Μόνο από τις δύο αυτές υποθέσεις η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε πάρει από τους Γερμανούς δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο.

10. Υπόθεση της Proton Bank…

protonbank

Το ελληνικό κράτος ακόμα… αναζητά τον φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη που, ωστόσο, μπορεί δια των δικηγόρων του να παρεμβαίνει στα… εσωτερικά και να απαντά σε δημοσιεύματα που θεωρεί ότι τον θίγουν. Κατηγορείται, μαζί με τον γιο του Γιώργο, για τα δάνεια άνω των 700.000.000 ευρώ που χορηγούσε η τράπεζα, συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος, επίσης, κυκλοφορεί πια ελεύθερος, ανάμεσά μας.

Σχετικές ειδήσεις