ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την Παρασκευή (6/11) η απόφαση για την τύχη της Β. Σταμάτη

Την Παρασκευή (6/11) η απόφαση για την τύχη της Β. Σταμάτη

Αύριο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου αποφασίζεται η... τύχη της αίτησης της Βίκυς Σταμάτη η οποία ουσιαστικά ζητά να παραμείνει ελεύθερη, αλλά χωρίς να καταβάλει την εγγύηση των 50.00 ευρώ που της έχει επιβληθεί.

Η σχετική απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή.

Όπως είναι γνωστό, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία έχει καταδικασθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.

Το ποσό της εγγυοδοσίας δεν καταβλήθηκε λόγω των capital controls σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί και η οποία ανέστειλε την καταβολή των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η εν λόγω αναστολή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να πρέπει καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας (σ.σ. προβλέπεται περιθώριο 5 ημερών μετά τη λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης για την καταβολή των χρηματικών ποσών). Ωστόσο, οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φρ. Ραγκούσης και Γ. Παγορόπουλος, ζήτησαν από το ΣτΕ να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Ο πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Δ. Πετρούλιας κάλεσε σήμερα σε ακρόαση τους δικηγόρους της Βίκυς Σταμάτη και των αρμοδίων υπουργείων.

Ο κ. Πετρούλιας και οι σύμβουλοι Επικρατείας Διομ. Κυριλλόπουλος (εισηγητής της υπόθεσης), Κ. Πισπιρίγκος, Κ. Κουσούλης και Ηλ. Μάζος, άκουσαν τόσο τις θέσεις των κ.κ. Ραγκούση και Παγορόπουλου, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, Αγγελικής Αναστασοπούλου και Νικολέτας Παπαρούνη.

Η ακρόαση των δικηγόρων διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια οι σύμβουλοι Επικρατείας αποσύρθηκαν σε διάσκεψη μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι, ενώ αύριο θα εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης αναστολής της Βίκυ Σταμάτη.

Σχετικές ειδήσεις