ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιχείρηση «σκούπα» από τη Δικαιοσύνη εναντίον εισπρακτικών εταιρειών!

Επιχείρηση «σκούπα» από τη Δικαιοσύνη εναντίον εισπρακτικών εταιρειών!

Εκατοντάδες οι καταγγελίες σε βάρος στελεχών (και δικηγόρων) εισπρακτικών εταιρειών για τις μεθόδους που εφαρμόζουν! Με βαριές σκιές στις… «πλάτες» τους οδηγούνται στον εισαγγελέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων 34 εισπρακτικών εταιρειών!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, οι ελεγχόμενοι των εισπρακτικών εταιρειών θεωρούνται ύποπτοι για κακουργηματικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες.

Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουμε με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν!

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η δικαστική διερεύνηση των εισπρακτικών εταιρειών εκκρεμούσε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για οκτώ χρόνια και κινδύνευε να τεθεί στο αρχείο!

Τη λύση ήρθε να δώσει το ΣΔΟΕ με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία συνδέονταν με εισπρακτικές εταιρείες.

Είναι η πρώτη μεγάλη έρευνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών οι οποίες σαν τα «κοράκια» έχουν πέσει πάνω στον ταλαίπωρο λαό τα χρόνια των Μνημονίων.

Για ποια κακουργήματα ελέγχονται;

-Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων

-Παράνομη βία

-Εκβίαση

-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες που αφορούν το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο αποκόμισαν οι εισπρακτικές!

Σχετικές ειδήσεις