Φίλος Π. Φύσσα: «Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική και ναζιστική»

Φίλος Π. Φύσσα: «Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική και ναζιστική»

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε σήμερα (28/06) η κατάθεση ενός εκ των φίλων του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τη σκυτάλη στις ερωτήσεις προς τον μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητο, πήραν σήμερα Τρίτη, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας απάντησε πως «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία» ενώ υποστήριξε πως «ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα, ένας άντρας σηκώθηκε από το κοινό και αποχωρώντας από την αίθουσα φώναξε προς τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού: «Ρουπακιά, θα τα πούμεπροκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία σε αυστηρό τόνο τον ρώτησε γιατί διακόπτει τη διαδικασία. Ο άντρας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα και ότι «είπε κάτι και φεύγει για να πάει σε άλλη δίκη». Σε ερώτηση αστυνομικού αν η πρόεδρος «θέλει να κάνουν κάτι», εκείνη απάντησε πως δεν θέλει, λέγοντας «Όχι, να φύγει».

Απών από τη σημερινή διαδικασία ήταν ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος, ένας από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει οι μάρτυρες φίλοι του Παύλου Φύσσα, ότι βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι», το βράδυ πριν από τη δολοφονία, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του αλλά και τη σύζυγό του που προσήλθε στο δικαστήριο, δεν έχει δυνατότητα να λάβει άλλη άδεια από τη δουλειά του στο ναυπηγείο που εργάζεται.