ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τηλεοπτικές άδειες: 24 και 26 Οκτωβρίου οι δύο επόμενες διασκέψεις στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: 24 και 26 Οκτωβρίου οι δύο επόμενες διασκέψεις στο ΣτΕ

Συνεχίζεται το δικαστικό και πολιτικό θρίλερ

Τις δύο επόμενες διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες για το απόγευμα (5μ.μ.) της ερχόμενης Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου και Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου προσδιόρισε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου.

Η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, η τέταρτη κατά σειρά, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Παπαγεωργίου, όπως ήταν αναμενόμενο, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου.

Με τα την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επι του Συνταγματικού και των άλλων ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διάσκεψης.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η ψηφοφορία επί των συνταγματικών κ.ά. θεμάτων θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη διάσκεψη της ερχόμενη Τετάρτης.

Στη χθεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας 16 δικαστές τάχθηκαν με την άποψη ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων, δηλαδή, του παραδεκτού, του βάσιμου των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών κρίνοντας παράλληλα ότι έχουν το έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Η μειοψηφία των 9 δικαστών εξέφρασε την αντίθετή άποψη, ακολουθώντας την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, κ. Παπαγεωργίου.

Σχετικές ειδήσεις