Τρόμος στην κυβέρνηση - «Παγώνει» τα πάντα η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Newsroom Newsroom

Τρόμος στην κυβέρνηση - «Παγώνει» τα πάντα η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών - Η διαδικασία περνά πλέον στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά στο θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Νέα δεδομένα προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ' αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παραδεκτές και βάσιμες οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα η διαδικασία να περνά πλέον στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Έτσι, για πρώτη φορά, εμφανίζεται εμπλοκή στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που επικράτησαν στον σχετικό διαγωνισμό, ενώ δημιουργούνται εμπόδια και στην πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία των μη αδειοδοτημένων σταθμών, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και για την ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών με ισχυρή πλειοψηφία 16-9, κρίνοντας ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει την πρόταση προς τους συναδέλφους του.

Ο εισηγητής τοποθετήθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παπά για λόγους «ανωτέρας βίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη, διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Η επόμενη διάσκεψη αναμένεται να οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτή θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Νωρίτερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μία κατά της άλλης.

Το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Κρίσιμη διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ - Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα

Μέγαρο Μαξίμου για απόφαση ΣτΕ: Ας μην σπεύδουν κάποιοι να προδικάσουν το αποτέλεσμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved