ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δάφνη: Στις φυλακές Τρίπολης ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος

Δάφνη: Στις φυλακές Τρίπολης ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος

Από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι κυρίως για σεξουαλικά εγκλήματα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγωγή (πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου) του Κοντζιλέλου στις φυλακές Τρίπολης κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας καθώς η παραμονή του στον Κορυδαλλό, αν και βρισκόταν σε ειδική πτέρυγα, μακριά από «σκληρούς» ποινικούς και βαρυποινίτες, δεν ήταν η ενδεδειγμένη, για την περίπτωσή του, λύση. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πτέρυγα για όσους διαπράττουν «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής» (παλαιότερα ονομάζονταν «εγκλήματα κατά των ηθών») βρίσκεται και στις φυλακές Γρεβενών.

Όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος προφυλακίστηκε στις 9 Μαΐου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για τρία κακουργήματα (αρπαγή, βιασμός κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη) όταν αποκαλύφθηκαν οι αρρωστημένες πράξεις του σε βάρος της 20χρονης φοιτήτριας μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα- κολαστήριο της Δάφνης.

Ο 52χρονος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως «ό,τι έγινε ήταν με τη θέλησή της» και πως «αυτό ήταν το φετίχ της», επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η νεαρή βρέθηκε δεμένη στο σπίτι του ελπίζει πλέον στην αποφυλάκισή του με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) λόγω του μεγάλου ποσοστού (95%) τυφλότητας, που ισχυρίζεται ότι έχει.

Για το θέμα αυτό βρίσκεται πάντως σε εξέλιξη σχετική εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτηση του στα social media. Κι αυτό διότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι πριν από κάποιους μήνες οδηγούσε μηχανάκι, ενώ ερωτηματικά εγείρονται και από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε κάμερες για να καταγράφει τις αρρωστημένες πράξεις του.

Σχετικές ειδήσεις