Στο αρχείο οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές στα τηλέφωνα του Περισού

Στο αρχείο οι καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές στα τηλέφωνα του Περισού

Το... δρόμο της αρχειοθέτησης παίρνει η δικογραφία με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων  και συνακροάσεων (υποκλοπές) στο τηλεφωνικό κέντρο του  Περισσού.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βάια Ακριβού που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, κατέληξε στην κρίση ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες κι έτσι έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός στο πόρισμά της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Εκτός αυτού, σημειώνει, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

 

Όπως καταλήγει δε η κ. Ακρίβου και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται μόνο κατόπιν έγκλησης του θιγόμενου.