ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας μάνα, γιος και ξάδερφος

Ρόδος: Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας μάνα, γιος και ξάδερφος

Το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου αναμένεται να περάσουν την ερχόμενη Δευτέρα (13/11) ένας 19χρονος αλλοδαπός αλβανική καταγωγής, μαζί με τον 26χρονο ξάδελφο του και την 45χρονη μητέρα του, για να βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι τρεις προαναφερόμενοι κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος ενός 50χρονου επιχειρηματία τον οποίο χτύπησαν στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρέσουν το μπουφάν του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ!

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών δραστών ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα από δράστες που ενήργησαν με ιδιαίτερη σκληρότητα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σε ότι αφορά την 45χρονη μητέρα η οποία συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Ρόδου αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις κακουργηματικές πράξεις που βαραίνουν τους δύο άνδρες.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στη μία τα ξημερώματα στις 18 Δεκεμβρίου 2016 ενημερώθηκε η αστυνομία για την ύπαρξη αιμόφυρτου άνδρα στην πόλη της Ρόδου. Πράγματι στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί όπου και βρήκαν τον 50χρονο στο έδαφος και αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 50χρονος στους αστυνομικούς, την ώρα που κινούνταν πεζός δύο άτομα άγνωστα προς αυτόν τον αιφνιδίασαν και τον χτύπησαν ξαφνικά με ξύλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Οι δράστες συνέχισαν – σύμφωνα με τον 50χρονο- να τον χτυπούν, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να του πάρουν και το μπουφάν που φορούσε. Όταν το κατάφεραν συνέχισαν και τότε να τον χτυπούν και σταμάτησαν με την εμφάνιση ενός οχήματος, ο οδηγός του οποίου τους απείλησε και τότε τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος είπε ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες στο κεφάλι και φορούσαν σκούρα ρούχα και γάντια. Επίσης πρόσθεσε ότι μέσα στο μπουφάν του είχε το ποσό των 60.000 ευρώ, χρήματα που αποτελούν τις εισπράξεις από το κατάστημα που διατηρεί μαζί με την μητέρα του.

Άμεσα οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή καταφέρνοντας να εντοπίσουν τα δύο ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες.

Ακολούθως προέβησαν στις προσαγωγές ατόμων από το περιβάλλον του 50χρονου, με πρώτο έναν αλλοδαπό από το Πακιστάν ο οποίος εργάζονταν στο κατάστημα του. Ο αλλοδαπός φέρεται να ανέφερε ότι ο 19χρονος του είχε προτείνει να ληστέψουν τον 50χρονο όμως εκείνος αρνήθηκε.

Στην συνέχεια προσήχθη και ο 19χρονος ο οποίος εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και ένα ζευγάρι γάντια όμοια με αυτά που είχαν βρεθεί μαζί με τα ρόπαλα.

Ακολούθησε ο εντοπισμός και η σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος αμέσως παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός μαζί με τον ξάδελφό του οι δράστες της ληστείας του 50χρονου. Μάλιστα ο 26χρονος Αλβανός παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 32.700 ευρώ, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 2 γραμ. κάνναβης και άλλη μία συσκευασία με 1 γραμ. κοκαΐνη.

Σε ότι αφορά την 45χρονη την «καίνε» οι καταθέσεις που έδωσαν ο 50χρονος με τον οποίο στο παρελθόν διατηρούσε σχέση αλλά παράλληλα εργαζόταν και στην επιχείρηση του, καθώς και ο αλλοδαπός από το Πακιστάν που εργάζεται για λογαριασμό του επιχειρηματία και διαμένει στο χώρο του.

Με τα όσα δήλωσαν οι δύο άνδρες «δείχνουν» ως ηθική αυτουργό της ληστείας σε βάρος του 50χρονου, την 44χρονη Αλβανίδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πακιστανός φέρεται να κατέθεσε ότι ο 19χρονος τον ενόχλησε μία φορά λέγοντας του να συμμετάσχει ώστε να ληστέψουν τον 50χρονο και η 44χρονη άλλες τρεις φορές.

Δηλώνουν αθώοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο άνδρες τόσο προανακριτικά όσο και απολογούμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος Αλβανός παραδέχτηκε τη πράξη του και τόνισε ότι ο 19χρονος δεν έχει σχέση με το περιστατικό, καθώς εκείνος φυλούσε μόνο «τσίλιες».

Ο 26χρονος είπε ότι όλα τα σχεδίασε εκείνος, γνώριζε ότι ο 50χρονος κρατούσε επάνω του πολλά χρήματα, αλλά δεν ήξερε πόσα ακριβώς. Σε ότι αφορά τις 18.000 ευρώ που λείπουν από το συνολικό ποσό, ο 26χρονος δήλωσε ότι τις έδωσε σε άτομο για να τα στείλει σε αυτούς που τα χρώσταγε στην Αθήνα, ενώ είπε ότι σκέφθηκε τα υπόλοιπα να τα πάει στο μαγαζί του 50χρονου και να τα επιστρέψει. Ο 26χρονος ζήτησε συγγνώμη για αυτό που έκανε από τον επιχειρηματία.

Αλλά και ο 19χρονος είπε πως όλα ήταν ιδέα του 26χρονου ξαδέλφου του, ο οποίος και του είχε υποσχεθεί ότι θα του δώσει 10.000 ευρώ, προκειμένου να τον πείσει να το κάνουν, καθώς ο νεαρός αλλοδαπός δεν ήθελε.

Ο 19χρονος περιέγραψε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου και είπε πως τελικά εκείνος πήρε συνολικά το ποσό των 100 ευρώ.

Αλλά και η 45χρονη απολογούμενη είχε δηλώσει ότι δεν είχε τον παραμικρό λόγο να κάνει κάτι σε βάρος του 50χρονου, ούτε καν οικονομικό κίνητρο, καθώς όπως αποδεικνύεται και από τα έγγραφα που προσκόμισε στην ανάκριση δεν έχει τέτοιου είδους πρόβλημα. Η αλλοδαπή επεσήμανε επίσης ότι ο Πακιστανός, η κατάθεση του οποίου την «ενοχοποιεί», έχει κάθε λόγο να δηλώσει ότι θέλει ο 50χρονος καθώς ο τελευταίος του διαθέτει τροφή και στέγη.

Η ίδια προσκόμισε και σχετικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ η 45χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας 1000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις