Υπόλογος για κακουργηματική απιστία ο Βασίλης Γκαγκάτσης

Υπόλογος για κακουργηματική απιστία ο Βασίλης Γκαγκάτσης

Ποινικά υπόλογος σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς βρίσκεται πλέον ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντή της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους 1 εκατ. ελβετικών φράγκων που είχε αποσταλεί στη χώρα μας (στην ΕΠΟ) από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως βοήθημα για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα για την ανακατασκευή του καμμένου σταδίου.

Τα χρήματα όμως αντί να καταλήξουν στο σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί, κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ωστόσο, δεν προέκυπτε από καμία συμβατική υποχρέωση η κατάθεση του ποσού αυτού στον προπονητή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε πριν από 7 χρόνια μετά από καταγγελία ελληνοαμερικανου κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί για τα περαιτέρω σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.