Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Ρωσία

Ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Ρωσία

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία άναβε το πράσινο φως για την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από τη Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο ίδιος δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στη Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής δικαιοσύνης. Η εμπλοκή του Βίνικ με τη Δικαιοσύνη δεν σταματά εδώ, αφού στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται ένα ακόμη αίτημα, αυτή τη φορά από τη Γαλλία, για την έκδοσή του.

Η τύχη του Βίνικ εναπόκειται πλέον στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος και θα αποφασίσει ποια θα είναι η χώρα της έκδοσής του, αφού ήδη ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, είπε «ναι» και στο αντίστοιχο αμερικανικό αίτημα.

Ο συνήγορος του εκζητουμένου κ. Ηλίας Σπυρλιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι «με τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».