ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο αυτόφωρο 19χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στο αυτόφωρο 19χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Του πέρασαν χειροπέδες στη Θεσσαλονίκη αλλά τα ηλεκτρονικά του ίχνη εντοπίστηκαν στη Ξάνθη. Έτσι εντόπισε ηΥποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος τον 19χρονο, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω ιντερνετ.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Μετά από όλα αυτά, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, τους οποίους αφαίρεσαν από 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευή smartphone με κάρτα SIM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή. Οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

ΠΗΓΗ xronos.gr