ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν φοβισμένοι τα σπίτια τους (pics)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν φοβισμένοι τα σπίτια τους (pics)
Η απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες,

Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες - Κάτοικοι σε απόγνωση ειδικά αυτοί που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται. Στον Δοκό οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύση και όχι εγκατάλειψη από τις τοπικές αρχές.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Πολλές επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει και εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Σε δραματική κατάσταση είναι και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 3 Ιουνίου 2019.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.

Πηγή: tvstar.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταργείται η αλλαγή ώρας - Δείτε πότε

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές στην Πολεμική Αεροπορία

ΕΛΓΑ: Πληρωμή 20,3 εκατ. ευρώ σε 14.587 δικαιούχους

Σχετικές ειδήσεις