ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αίγιο: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Σοφίας Παπανδρέου

Αίγιο: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Σοφίας Παπανδρέου
Το Εφετείο του Αιγίου δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό

Αυλαία «έπεσε» στην υπόθεση δολοφονίας της Σοφίας Παπανδρέου που έγινε το καλοκαίρι του 2018 στην Πάτρα και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη σε δις ισόβια για τον άνδρα που την στραγγάλισε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Το Εφετείο του Αιγίου καταδίκασε τον δολοφόνο και δεν δέχτηκε το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο συνήγορός του, για μειωμένο καταλογισμό ως τοξικομανής.

Η ληστεία ήταν το κίνητρο του δράστη. Πρόκειται για 26χρονο Ρομά από την Ηλεία ο οποίος είχε ομολογήσει την πράξη του, αφού τον πρόδωσε το DNA αλλά και η απόφασή του να επιστρέψει στον τόπου του εγκλήματος.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση που προέκυψε μετά από την νεκροτομή στο άψυχο σώμα της 88χρονης, και διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, είχε διαπιστώσει ευρήματα βίας στο πρόσωπο και στον λαιμό της ηλικιωμένης.

Η «αρχόντισσα» της Πάτρας

Η άτυχη γυναίκα, ήταν μητέρα της συμπεθέρας του αείμνηστου, πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Η Φούλα -όπως την αποκαλούσαν- Παπανδρέου ήταν μια αρχόντισσα της Πάτρας. Ήταν γυναίκα ευγενική, αγαπητή, κομψή, φινετσάτη και ιδιαίτερα κοινωνική.

Υπήρξε ο στυλοβάτης της οικογένειας, ιδίως την περίοδο που ο αείμνηστος συζύγός της, Ανδρέας Χ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (1955-1965. Επί των ημερών του άνοιξε ο δρόμος για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η σύνδεση του λιμανιού με την Ιταλία και η δυναμική παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου στην πόλη.

Απέκτησαν δύο κόρες, την συμβολαιογράφο Ευγενία Παπανδρέου – Παπαδοπούλου (η οποία έχει εκδόσεις και ποιητικές συλλογές) και την οδοντίατρο Νίκη Παπανδρέου - Πετσάλη (είναι μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης «ΑΝΘΕΙΑ» και με έντονη δράση στο Καρναβαλικό Κομιτάτο).

Το χρονικό του εγκλήματος

Το στυγερό έγκλημα έγινε τον Ιούλιο 2018, στο κέντρο της Πάτρας, στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου, στην οδό Γούναρη 40, όπου διέμενε η 88χρονη. Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, όπως εκτίμησε από την πρώτη στιγμή, η Ασφάλεια Πατρών. Ο δράστης κατάφερε να πάρει από το χέρι της ένα χρυσό δαχτυλίδι και μία αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό.

Ωστόσο δεν κατόρθωσε να βρει την κρύπτη στην οποία είχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Το δείγμα γενετικού υλικού που συνέλεξαν οι άνδρες της ασφάλειας Πατρών, οδήγησε στην ταυτοποίηση του δράστη, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών κατά την προσαγωγή υπόπτων έλαβε DNA, απ' όλους. Η ανάλυση των δειγμάτων οδήγησε στον 26χρονο, ανάμεσα σε 300 σεσημασμένους.

Η άτυχη 88χρονη, άνοιξε η ίδια, την πόρτα, στο δολοφόνο της. Μπαίνοντας στο σπίτι της ηλικιωμένης ο δράστης, δεν έδειξε κανένα έλεος. Την βρήκε στο χολ και την στραγγάλισε.

Πηγή: tempo24, gnomip.gr, patrasevents.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριο ξύλο σε τηλεοπτική εκπομπή - Γρονθοκόπησαν και τον δημοσιογράφο

Απίστευτο βίντεο! Σήκωσαν τα μάτια τους στον ουρανό και είδαν…

Σχετικές ειδήσεις