ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκαίνια νέου παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (pics)

Εγκαίνια νέου παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (pics)
INTIME NEWS

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου2019 η τελετή των εγκαινίων με την ακολουθία του Αγιασμού του νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» που βρίσκεται στο Ηράκλειο Αττικής από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελεφείας κ. Γαβριήλ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του μεγάλου ευεργέτου κ. Samer S. Khoury, της Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Προέδρου του Ομίλου Κοπελούζου Δημητρίου Κοπελούζου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων Μακαρίου, του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νικολάου Μπάμπαλου και μελών του Δ.Σ, της Δημάρχου Ν. Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου, του Δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Madonna Express ΑΒΕΕ» Αναστασίου Γιάγκου, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Πλαίσιο Computers ΑΒΕΕ» Γεωργίου Γεράρδου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Κ.Τ.Υ.Π. ΑΕ Ιωάννη Χαρωνίτη, ευεργετών, κληρικών, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Την τελετή προλόγισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος αποτελεί καρπό μιας ιδιαίτερα κοπώδιους προσπάθειας, αλλά και την υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος που αφορά στην επένδυση στην παιδεία που στόχο θα έχει την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση και θα βασίζεται στο δίπολο που ενώνει την ελληνοχριστιανική σκέψη με την σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμητική παρουσία του στην τελετή, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η παρουσία της οποίας έφερε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς και τον μεγάλο ευεργέτη κ. Samer S. Khoury, ο οποίος αγκάλιασε το όραμα αυτό και δημιούργησε τον εκπαιδευτικό χώρο. Ανέφερε επίσης τον στόχο του νέου εκπαιδευτικού πλαισίου που φιλοδοξεί να υλοποιήσει, συνοψίζοντάς το στη φράση: «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολίτες του κόσμου».

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, η οποία εγκωμίασε την ίδρυση ενός τέτοιου πρότυπου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου και στάθηκε στην δυναμική προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Την τελετή ολοκλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η χώρα μας, ενώ στη συνέχεια ο τίμησε τον κ. Samer Khoury απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, το παράσημο του Πολιούχου Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας στις αίθουσες του νέου χώρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο 800 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένες και μεγάλες για τις ανάγκες των παιδιών αίθουσες δραστηριοτήτων, ενώ περιμετρικά πλαισιώνεται από αύλειο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι και να αναπτύξουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους σε ένα ασφαλές, εξελιγμένο και όμορφο περιβάλλον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις