ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «ιερό αντάρτικο» την Ανάσταση

Κορονοϊός: Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «ιερό αντάρτικο» την Ανάσταση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να περιορίσει τον φονικό ιό, μια μάχη στην οποία συμμετέχει και η Εκκλησία.

Δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η επίσημη Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό της Πολιτείας, στην προσπάθεια που γίνεται να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον κ. Ιερώνυμο να υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον αγώνα που δίνει για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Κι ενώ την ίδια ώρα, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να εμποδίσει συνωστισμό έξω από εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ξεσηκώνουν τους πιστούς ώστε να σπάσουν την καραντίνα και να βρεθούν στους ναούς.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις κινήσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Παξών και του ιερέα στο Κουκάκι, αποφάσισε μέσω ανακοίνωσης του να εκφράσει ανοιχτά την γνώμη του για την Θεία Κοινωνία και το Πάσχα.

Σε δήλωσή του «ξεσπαθώνει» κατά των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες λόγω κορονοϊού και συγχαίρει τόσο τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα εκκλησίας στο Κουκάκι, όσο και τον Μητροπολίτη Κέρκυρας για το γεγονός ότι τέλεσε λειτουργία παρουσία πιστών την περασμένη Κυριακή.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ξεσπά κατά των μέτρων που ελήφθησαν για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών στην διάρκεια της πανδημίας και της Θείας Κοινωνίας, υποστηρίζοντας πως η αιτία όλων αυτών είναι «η ανειλικρινής πολεμική κατά του Χριστού μας, των Αγίων, των χαριτοβρύτων Μυστηρίων και της ορθοδόξου Εκκλησίας γενικότερα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Σκάνδαλο στην Τουρκία - Αποκαλύφθηκε η απάτη του Ερντογάν με τους νεκρούς

Επίδομα 800 ευρώ: Άρχισε η καταβολή του - Αυτές είναι οι τρεις φάσης πληρωμών

Συλλέγουν υπογραφές

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της χώρας συλλέγουν μέσω διαδικτύου υπογραφές προκειμένου να επιτραπεί το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς το βράδυ της Ανάστασης.

Στην ανακοίνωσή τους διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν να εφαρμοστούν για τους ναούς τα μέτρα που ισχύουν για τα καταστήματα τροφίμων και τις τράπεζες. «Θέλουμε να κάνουμε Ανάσταση στο ''Σπίτι'' μας (σ.σ. δηλαδή στους Ναούς), καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό και τον καλούν να σκεφθεί με την απλή λογική: Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας».

Εν τω μεταξύ, στη Λαμία εντοπίστηκε και συνελήφθη 32χρονος επαγγελματίας, ο οποίος σύμφωνα με το lamiareport.gr, κολλούσε αφίσες και πετούσε τρικάκια, καλώντας τους πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση, μαζί με ακόμα ένα άτομο.

Στις αφίσες και τα τρικάκια που βρέθηκαν στην περιοχή του Δομοκού, αναγραφόταν το μήνυμα: «Μεγάλη Εβδομάδα Ανάσταση!!! Εισβολή στις εκκλησίες!!! Όλοι μαζί… αλλιώς σκλαβιά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Κωδικός «Πάσχα» για την ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι σε εκκλησίες και αυλές με τσουχτερά πρόστιμα

Σχετικές ειδήσεις