ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως - Πρωτόγνωρες εικόνες στον Πανάγιο Τάφο (vid)

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως - Πρωτόγνωρες εικόνες στον Πανάγιο Τάφο (vid)
INTIME NEWS

Πάσχα 2020: Έφθασε στην Αθήνα, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα μετέβησαν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός παρέλαβε στα σκαλιά του αεροπλάνου το Άγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο. Έπειτα το αεροσκάφος αναχώρησε για την Ελλάδα.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» για την υποδοχή του Αγίου Φωτός βρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης τόνισε πως η φετινή συγκυρία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών, καθώς η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία απειλεί το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή. Στις κρίσιμες στιγμές, επισήμανε ο κ. Βλάσης, η απόλυτη προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά από την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Αγίου Φωτός:

Σημείωσε ακόμα ότι «το ελάχιστο που μπορούσαμε ως Πολιτεία να κάνουμε ήταν να φέρουμε το 'Αγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, εδώ στην πατρίδα μας, και μπορεί αυτό να μην φτάσει φέτος σε κάθε εκκλησιά και σε κάθε σπίτι, αλλά το 'Αγιο Φως υπάρχει για όλους εμάς που πιστεύουμε στο πάντα αναμμένο καντήλι της Τράπεζας».

Ευχήθηκε, τέλος, το 'Αγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου σε όλη την οικουμένη».

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είπε, από τη μεριά του πως το 'Αγιο Φως είναι το Φως της Αναστάσεως φωτίζει τη ζωή της Εκκλησίας και ενδυναμώνει τα πιστά μέλη της σε όλες τις περιπέτειες του βίου, είναι το φως της ελπίδας το οποίο ιδίως στις παρούσες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η Ελλάδα, αλλά και σύμπασα Οικουμένη, ζητεί εναγωνιωδώς ο άνθρωπος για να πορευτεί με θάρρος. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για την οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, καθώς την αεροπορική εταιρεία «για τη σπουδαία συμβολή της σε αυτό το θεάρεστο έργο».

Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.

Η στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός στον «ήσυχο» Πανάγιο Τάφο

Αυτό το Πάσχα ήταν όλα διαφορετικά, ήσυχα, μα ευλαβικά. Ακόμα και στα Ιεροσόλυμα, εκεί όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα «χτυπά» η καρδιά της Χριστιανοσύνης, φέτος ήταν εκκωφαντικά «ήσυχα».

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως, γεμίζοντας τις καρδιές των πιστών, που παρακολούθησαν την τελετή από το σπίτι, με φως.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή της Αφής του Φωτός:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κωδικός «σούβλισμα αρνιού» - Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τα καλέσματα στο σπίτι το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις