ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πάφου: Νέο Βυζαντινό Μουσείο και νέα Λεόντειος Βιβλιοθήκη

Μητροπολίτης Πάφου: Νέο Βυζαντινό Μουσείο και νέα Λεόντειος Βιβλιοθήκη

Η Μητρόπολη Πάφου στηρίζει εμπράκτως την μεγάλη προσπάθεια της Πάφου να διεκπεραιώσει με τρόπο ορθό την μεγάλη τιμή που ανέλαβε να λειτουργήσει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Με δηλώσεις του στο PafosNet ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, τονίζει ότι δύο έργα ύψιστης πολιτιστικής σημασίας για την επαρχία που αναλαμβάνονται ήδη από τη Μητρόπολη, προωθούνται ακριβώς για να στηρίξουν εμπράκτως την Πάφο στην επιτυχή διεκπεραίωση του μεγάλου στόχου.

" Ήδη από μόνοι μας έχουμε εμπλακεί στην προσπάθεια της πόλης μας για το 2017", τόνισε ο Πάφου Γεώργιος.

"Εξαγγείλαμε και προωθούμε ήδη δύο μεγάλα έργα που έχουν άμεση σχέση με τη μεγάλη τιμή που έγινε στην πόλη μας. Πρόκειται για το νέο Βυζαντινό Μουσείο που θα δημιουργήσουμε στη Γεροσκήπου, που ήδη προχωρεί κατασκευαστικά, καθώς και τη Λεόντειο Βιβλιοθήκη που ήταν γνωστή παλαιότερα και που είχε καταλεηλατηθεί κατά το πραξικόπημα.

Η οικογένεια του δρος Αντρέα Μιτσίδη, Γραμματέα του Εθνάρχη Μακαρίου, θα μας δωρήσει και τη δική του σπουδαία βιβλιοθήκη για το έργο αυτό και πλέον θα ονομάζεται Μιτσίδειος Βιβλιοθήκη.

Η νέα αυτή βιβλιοθήκη θα στεγάζεται στο κτίριο της Μητρόπολης από όπου θα μεταφερθεί στη Γεροσκήπου το Βυζαντινό Μουσείο».

Σχετικές ειδήσεις