ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη.

Στον περικαλλή ναό του Αγίου Ευσταθίου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου, του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του οικείου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Ευσταθίου ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο και να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμά του.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο Άγιο Γεώργιο του Πολιούχου της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην βαθιά πίστη του Αγίου Γεωργίου, για την οποία θανατώθηκε και αποκεφαλίστηκε από εξαγριωμένους βοσκούς Τούρκους.

Επίσης ο κ. Μάξιμος μίλησε για την Καππαδοκία και τις αλησμόνητες πατρίδες, καθώς και για την παράδοση των Αγίων μας.

"Πρέπει να βιώσουμε την χάρη του Θεού και το φως της Αγίας Τριάδος, και αυτό το φως να μας μεταμορφώνει και να αγιάζει την ζωή μας", πρόσθεσε με στεντορεία φωνή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Τέλος ο κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την πρόσκληση, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: "χαίρομαι και συγκινούμαι για την αγάπη που του δείχνει ο λαός του! Εύχομαι και προσεύχομαι να τον φωτίζει ο Θεός, αλλά και εσείς να προσεύχεστε να μας τον χαρίζει ο Θεός υγιή για πολλές δεκατίες, διότι είναι σημαντικός για την Εκκλησία της Ελλάδος με το έργο που επιτελεί."

Σχετικές ειδήσεις