ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την Κάρα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την Κάρα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη

Κλήρος και λαός της Καλαμαριάς, με μεγάλη συγκίνηση, υποδέχτηκαν χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, την Κάρα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, την οποία εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού της Καλαμαριάς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρά το δριμύ ψύχος, αλλά και την ώρα υποδοχής (4 μ.μ.!), πλήθος Καλαμαριωτών παρευρέθη, για να υποδεχθεί τον Άγιο.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται επ' ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, ξεκίνησαν προχθές με εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", κατά την οποία παρευρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ιερισσού κ. Θεόκλητος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η διεθνούς φήμης χορωδία και ορχήστρα "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος", η οποία απέδωσε τα μουσικά έργα "Βυζαντινός Εσπερινός" και "Μικρά Ασία".

Χθες, τελέστηκε Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και αύριο με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Το ιερό λείψανο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Πηγη romfea

Σχετικές ειδήσεις