ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συντήρηση του κατεχόμενου Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Συντήρηση του κατεχόμενου Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (17/10) την υπογραφή σύμβασης για εργασίες συντήρησης στην κατεχόμενη Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ, τα έργα θα διαρκέσουν οκτώ μήνες και θα κοστίσουν περίπου 390.000 ευρώ. Τα έργα χρηματοδοτούνται πλήρως από την ΕΕ.

Με τα έργα θα γίνει προσπάθεια να επανέλθει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η Εκκλησία στην αρχική της κατάσταση. Στο εσωτερικό θα γίνουν εργασίες για συντήρηση των τοιχογραφιών και των σκαλιστών ξυλόγλυπτων του γυναικωνίτη από εξειδικευμένο συντηρητή.

Εξωτερικά, η στοά της οροφής θα ανακατασκευαστεί και θα γίνουν εργασίες και στο παλιό σχολικό κτίριο, την αυλή και το περιμετρικό τείχος. Άλλες εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν καθαρισμό και εξωραϊσμό, συντήρηση των πετρών, της οροφής, των παραθύρων και των πορτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις για να επιλεγεί η μεθοδολογία συντήρησης και τα σχέδια εργασίας, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Σχετικές ειδήσεις