ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση Πατρ. Μόσχας με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Συνάντηση Πατρ. Μόσχας με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Με τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας Ελισάβετ Β’ είχε συνάντηση στις 18 Οκτωβρίου 2016 στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας συνόδευαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο Αρχιεπίσκοπος Σούροζ Ελισαίος. Επίσης παρεστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας Justin Welby και ο Επίσκοπος Λονδίνου Richard Chartres.

Ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε στη βασίλισσα της Βρετανίας για τα 90α γενέθλιά της και της προσέφερε εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, φιλοτεχνημένη σύμφωνα με ρωσική τεχνική χρυσοχοΐας.

Από την πλευρά του η βασίλισσα επέδωσε στον υψηλό προσκεκλημένο την προσωπογραφία της καθώς και του συζήγου της Πρίγκιπα Εδιμβούργου Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ενημέρωσε τη Βασίλισσα για τη συνεχιζόμενη εκκλησιαστική αναγέννηση στη Ρωσία, η οποία ειδικότερα εκφράζεται στην αύξηση αριθμού ενοριών, στην ανάπτυξη της θεολογικής παιδείας και επιστήμης, τη δημιουργία νέων επαρχιών και την ανάδειξη νέων μορφών εκκλησιαστικής διακονίας, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Επίσης συζητήθηκε η κάτασταση χριστιανών στη σύγχρονη Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις