ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, στο επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, στο επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Η υποβολή αιτήσεων και ηπαραλαβή των δικαιολογητικών ξεκινησε σε 145 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα κριτήρια μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 11 Νοεμβρίου 2016. Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης.

Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Εισοδηματικά κριτήρια, για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015. Εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, μισθωτούς/συνταξιούχους, οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη, οικογένειες με ανάπηρα μέλη.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την ενορία), αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) και άδεια διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών), φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας φορολογικού έτους 2015 (για όλους), πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους), πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας και πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω).

Σχετικές ειδήσεις