ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εντυπωσιασμένη η Φ. Γεννηματά από το έργο της Αρχιεπισκοπής

Εντυπωσιασμένη η Φ. Γεννηματά από το έργο της Αρχιεπισκοπής

Τα συγχαρητήριά της στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει μέσω της «Αποστολής».

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την Τρίτη το μεσημέρι το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής». Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκοψε τη Βασιλόπιτα και αμέσως μετά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παρακάθισαν σε γεύμα μαζί με τους επωφελούμενους του Κέντρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη της κ. Γεννηματά και αναφέρθηκε στις διαχρονικές προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει τους ηλικιωμένους: « Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε «είναι χρέος μας να τους βοηθούμε και να συμπαραστεκόμαστε στην αδυναμία τους. Πρότυπο αυτής της προσπάθειας είναι το Κέντρο αυτό διότι όλοι εργάζονται με αγάπη και αν υπάρχει αγάπη υπάρχει ευλογία για αυτό που κάνεις».

gennimata arxiepiskopos karelleio6


Η κ. Γεννηματά από την πλευρά της συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία, την «Αποστολή», όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Καρέλλειο και σε όλες τις δομές της Εκκλησίας στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη. «Ακριβώς αυτό κάνει η Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσεως που ζούμε, χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη... Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας ότι μόνο το 2015 διατέθηκαν 125 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία, μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπόρεσε να βοηθήσει πάνω από 1.900.000 ανθρώπους και δόθηκαν περίπου 18.000.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Πολλές φορές τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους , για αυτό για άλλη μία φορά συγχαρητήρια για ότι κάνετε».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας καλωσορίζοντας την κ. Γεννηματά παρουσίασε το έργο της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Δήμτσας, «έχουν άμεσα επωφεληθεί των υπηρεσιών της Μονάδας Αλτσχάιμερ 3.000 άτομα ενώ παράλληλα το «Καρέλλειο» υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές, εκστρατείες ενημέρωσης για το Αλτσχάιμερ και δωρεάν εξέταση μνήμης σε ηλικιωμένους. Σε πανελλαδική εμβέλεια μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί μέσω των δράσεων ευαισθητοποίησης της Μονάδας 2472 άτομα».

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης.

Πηγή φωτογραφιών: Χρήστος Μπόνης

Σχετικές ειδήσεις