ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίτιμος δημότης Λάρισας ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Επίτιμος δημότης Λάρισας ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμο δημότη της Λάρισας, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή συνεδρίασή του.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε πως τιμάται «μια μεγάλη, σύγχρονη μορφή της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης ανέφερε, πως ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει συμπληρώσει «ζηλευτή θητεία στον χώρο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο τον Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο».

Στην εισήγηση του δημάρχου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά επίσης και στα «μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μετέδωσε ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όσο και για την ηθική κρίση που βιώνουν σήμερα οι σύγχρονες κοινωνίες».

Τα παραπάνω μηνύματα, σύμφωνα με την εισήγηση, «δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες, αλλά και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της περιοχής μας και του πλανήτη».

Σημειώνεται, πως ο κ. Καλογιάννης και διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία θα μεταβούν το επόμενο διάστημα στα Τίρανα, για την ανακοίνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία για την τελετή ανακήρυξης είναι η 23η Μαΐου, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.