ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται το voucher των 2.520 ευρώ

ΟΑΕΔ
Oι ωφελούμενοι είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΙΝΤΙΜΕ

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας ωφελουμένων για το πρόγραμμα «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής».

Ο αριθμός των ωφελουμένων είναι 20.000 άτομα και τα οριστικά αποτελέσματα υπάρχουν στο voucher.gov.gr.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520 ευρώ voucher.

Επισημαίνεται ότι η ΕΥΕΔ ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ δύναται να προβαίνει σε επικαιροποίηση του Μητρώου σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Οι πίνακες κατάταξης του Οριστικού Μητρώου Ωφελουμένων περιλαμβάνουν μόνον τους κωδικούς ΚΑΥΑΣ των ενδιαφερομένων.

Μετά τη δημοσίευση του οριστικού Μητρώου ωφελουμένων, οι ωφελούμενοι επιλέγουν πάροχο κατάρτισης από το δημοσιευμένο Μητρώο Παρόχων.

Στον πάροχο της επιλογής τους, προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτοποίηση, βεβαίωση ανεργίας, αντίγραφο απολυτηρίου υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ανώτερου επιπέδου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που το απολυτήριο ή ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή.

Οι Πάροχοι Κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων και εφόσον οι ωφελούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και ένταξης στην πράξη, οι πάροχοι προχωρούν στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης μέσω της σύναψης της διμερούς σύμβασης μεταξύ παρόχου και ωφελουμένου.

Οι πάροχοι έχουν την πλήρη ευθύνη για την επιλεξιμότητα των ωφελουμένων ως προς το κριτήριο του επιπέδου σπουδών, δηλ. ότι οι ωφελούμενοι είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα