ΑΝΑΛΥΣΗ NEWSBOMB.GR

ΕΘΝΙΚΑ

Ποιοι θα μας «πουλήσουν», όπως «πούλησαν» τους Κούρδους στη Συρία;

Ποιοι θα μας «πουλήσουν», όπως «πούλησαν» τους Κούρδους στη Συρία;
ap

Η χθεσινή πολιτική εκτίμηση - ανάλυση του Newsbomb. gr για τα απόνερα και το ντόμινο των εξελίξεων μετά το αιματοκύλισμα στη Συρία, είναι προβολή στο μέλλον. Το είπε εξάλλου ξεκάθαρα και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή με την Τουρκία, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα και με τους Κούρδους» - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Στη συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, από τη Ρόδο, όπου έδωσε το «παρών» στο Διεθνές Φόρουμ «Διάλογος Πολιτισμών», ο Vladimir Chizhov μίλησε σχετικά με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους Έλληνες πως μπορεί... να πάθουν τα ίδια.

Επί της ουσίας δεν έχει άδικο αφού ιστορικά έχει αποδειχθεί πως όταν χρειάστηκε καμία από τις... μεγάλες δυνάμεις δεν υπερασπίστηκε την χώρα μας. Ούτε το 1974 στην Κύπρο, ούτε το 1996 στα Ίμια.

Συγκεκριμένα ο Vladimir Chizhov ανάφερε: «πρέπει το πρόβλημα να επιλυθεί με τον διάλογο. Επίσης, η ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση της Δαμασκού στους εταίρους των διαπραγματεύσεων και εμείς φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες σχετικά με αυτό, ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».

AP_19288558684852.jpg
Πώς ο Ερντογάν κάνει κουρελόχαρτο την συνθήκη της Λωζάνηςap

Συμπερασμα: Είμαστε μόνοι μας και είναι αιθεροβάμων οποίος πιστεύει ότι ο ΟΗΕ, η Ε. Ε., οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι ή ακόμα και οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη και να σταματήσουν τις αλυτρωτικές βλέψεις των Τούρκων.

Το πρωί της Τρίτης 15/10/2019 στην ανάλυση με τίτλο: «Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;», γράψαμε ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει κουρελόχαρτο την συνθήκη της Λωζάνης με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων και όλων των διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε σχετικά:

Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;

Η ένοχη σιωπή του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ είναι προφανώς συνενοχή, αφού άπαντες γνωρίζουν ότι η Συρία είναι μέρος της πολυσυζητημένης συνθήκης της Λωζάνης. Για όσους κάνουν δήθεν ότι δεν καταλαβαίνουν, ο Ερντογάν κατάφερε να δημιουργήσει τετελεσμένα και νέα δεδομένα στο καθεστώς που όριζε η συνθήκη.

Επισημάναμε την κρισιμότητα των στιγμών και υπερτονίσαμε: «μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι η στάση της διεθνούς κοινότητας και των οργανισμών θα είναι ακριβώς η ίδια. Κανένα ΝΑΤΟ, κανένα συμβούλιο του ΟΗΕ, καμία Γαλλία, καμία ΗΠΑ, καμία Ρωσία και καμία Ε.Ε. δεν θα σταματήσει τον Ερντογάν σε οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο ή σύρραξη στην Κύπρο και στο Αιγαίο».

Δυστυχώς ο Ρώσος πρέσβης επανέλαβε τα όσα γράψαμε χθες. Είναι πλέον ξεκάθαρο και πρέπει να το αντιληφθούν και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου: Το παρελθόν και η ιστορία έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μόνοι μας.

Εμείς, ένα κομμάτι θάλασσα, μια ελιά κι ένας ουρανός…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Απομονωμένος» ο δολοφόνος Ερντογάν - Παγκόσμια κατακραυγή για το λουτρό αίματος στη Συρία

Σχετικές ειδήσεις