ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο (ντοκουμέντο)

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο (ντοκουμέντο)

Προκαλούν οι Τούρκοι και στον Έβρο, κλιμακώνοντας την επιθετική τους στάση απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τρεις Τούρκοι στρατιώτες τοποθέτησαν τη σημαία της χώρας τους σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού», στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε σχετικά.

Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Evros-news.gr:

Η σημαία, μετά την άμεση κινητοποίηση του Ελληνικού Στρατού, κατέβηκε.

Δείτε το βίντεο:

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής θα συζητηθούν η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με την Τουρκία και την συμφωνία που επικυρώθηκε με τη Λιβύη.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα έλαβε ευρύτατη στήριξη από τη Γαλλία από την Ιταλία από την Κύπρο από την Ολλανδία και επισήμανε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Ανέδειξα το μοντέλο της τουρκικής παραβατικότητας, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησα την ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων, εάν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν και βεβαίως τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα - Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πάρετε τα 700 ευρώ - Τα κριτήρια, η αίτηση και οι... κόφτες!

Σχετικές ειδήσεις