ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Απειλούν να ανοίξουν την Αμμόχωστο στους Τουρκοκυπρίους

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Απειλούν να ανοίξουν την Αμμόχωστο στους Τουρκοκυπρίους
ASSOCIATED PRESS

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ βρέθηκε στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος βρέθηκε σε συνέδριο στα κατεχόμενα συνοδεία του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ. Μάλιστα οι «συμμετέχοντες» του συνεδρίου μετέβησαν και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τον Οκτάι να προβαίνει σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Σε ειδική σύσκεψη για το άνοιγμα της πόλης δήλωσε πως «η Αμμόχωστος είναι το έδαφος της ᾽᾽Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Είναι νόμιμο οι Τουρκοκύπριοι να κάνουν βήματα στα δικά τους εδάφη με στόχο την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη. Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστουείναι των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να εξαλείψουμε τον όρο ᾽᾽κλειστή᾽᾽».

«Εδώ και μισό αιώνα ψάχνουμε λύση και δεν τη βρίσκουμε, σε κάθε συνάντηση πάμε ένα βήμα πίσω», πρόσθεσε. «Το Βαρώσι είναι έδαφος της ΤΔΒΚ. Μιλάμε για έδαφος των Τ/κ. Δεν πήραμε άδεια από κανέναν για να έρθουμε εδώ. Όπως είναι η Λευκωσία, είναι και το Βαρώσι. Πρέπει πρώτα να το καταλάβουμε αυτό πολύ καθαρά».

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, βασικό θέμα του συνεδρίου είναι το νομικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα μπορούν να στηριχθούν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς για να μετατρέψουν την Αμμόχωστο μια μεγάλη τουρκική πόλη στην ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο «τμήμα φόρου και εσόδων» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ οργανώσεων και κινημάτων για την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, ενώ σημειώθηκε σύντομη αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και «αστυνομικών» του ψευδοκράτους, όταν οι πρώτοι θέλησαν να εισέλθουν στην περίκλειστη πόλη για να παρακολουθήσουν και αυτοί τη συζήτηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός από τους επιστήμονες για την Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Σχετικές ειδήσεις