ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση Ακάρ - Θρασύτατες δηλώσεις για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση Ακάρ  - Θρασύτατες δηλώσεις για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
ASSOCIATED PRESS

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ιskenderun) Τουρκίας δήλωσε πως οι παρενοχλήσεις «στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς», σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην φρεγάτα Μπαρμπαρός, ο Ακάρ ανέφερε πως «παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τουρκικές προκλήσεις

«Λάδι στη φωτιά» των ήδη τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων ρίχνει για μια ακόμη φορά το καθεστώς Ερντογάν, προκαλώντας τόσο το ελληνικό Λιμενικό όσο και τους άνδρες της Frontex που περιπολούν στο Αιγαίο.

Μετά τις καθημερινές πλέον υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, οι Τούρκοι αποφάσισαν να… παίξουν με τα νεύρα των Ελλήνων λιμενικών στην ίδια περιοχή.

Το πρωί της Πέμπτης 21/5/20, όπως αναφέρει το politischios.gr, ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της προκλητικότητας από τους ανήθικους Τούρκους.

Συγκεκριμένα, ταχύπλοο της… εξαφανισμένης εδώ και καιρό τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Μάλιστα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές.

Και τα δύο σκάφη της γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κεντρικού Λιμενικού Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Δείτε βίντεο από την πρόκληση των Τούρκων:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Έβρο: Υπήρξε τουρκική κινητικότητα - Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους

Σχετικές ειδήσεις