ΕΘΝΙΚΑ

Και νέα τουρκική πρόκληση: Τυπώνουν λίρες με την Αγιά Σοφιά ως τζαμί

Και νέα τουρκική πρόκληση: Τυπώνουν λίρες με την Αγιά Σοφιά ως τζαμί

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, η οποία θα λειτουργεί από την Παρασκευή (24/07) ως τζαμί, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε μία ακόμα πρόκληση.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Berat Albayrak, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν τουρκικές λίρες, οι οποίες θα απεικονίζουν την Αγιά Σοφιά.

Στο tweet του μάλιστα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση έγραψε ξανά Ιστορία.

Δείτε τις νέες τουρκικές λίρες:

Έτσι κάλυψαν τα πολύτιμα ψηφιδωτά στην Αγιά Σοφιά

Ριζικές αλλαγές έχουν κάνει οι Τούρκοι στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχοντας καλύψει και τα ψηφιδωτά και τις εικονογραφίες για να ανοίξει ως τζαμί, αύριο, Παρασκευή.

Σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται πως τοποθέτησαν οι τουρκικές Αρχές τριγωνικά υφάσματα στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η γνωστή εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.

Έτσι ήταν ο θόλος στην κόγχη του μνημείου πριν την παρέμβαση

Παράλληλα, φαίνεται πως έχουν καλύψει την βορειοανατολική πλευρά του ναού με υφάσματα, τα οποία έχουν στίχους από το κοράνι:

Παράλληλα, πράσινα χαλιά σε πετρόλ απόχρωση έχουν ήδη τοποθετηθεί στο δάπεδο του ναού για τη μουσουλμανική προσευχή. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να καλύπτονται οι τοιχογραφίες, ενώ ξηλώθηκε και η ταμπέλα μου αναγραφόταν ο χαρακτήρας του μουσείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους