ΕΘΝΙΚΑ

Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων: Η νέα μονάδα που θα είναι η ελίτ των Ένοπλων Δυνάμεων

Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων: Η νέα μονάδα που θα είναι η ελίτ των Ένοπλων Δυνάμεων

Πρόκειται για νέα μονάδα, που θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕΠ) θα αποτελέσουν την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ).

Σύμφωνα με το enikos.gr και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, πρόκειται για νέα μονάδα, που θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕΠ) θα αποτελέσουν την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν επιλεγεί οι πιλότοι που θα περάσουν πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης στην Γαλλία.

Σε ότι αφορά την δομή της ομάδας θα εξοπλίζεται με:

- 2 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων τύπου NH-90

- 2 ελικόπτερα Chinook ειδικής διαμόρφωσης

Ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική εισαγωγή νέου τύπου ελικοπτέρων, ίσως σε συνεργασία με τις ΗΠΑ αλλά και η προμήθεια με 2 μεταγωγικά αεροπλάνα C-130, τα οποία επίσης ίσως έχουν ειδική διαμόρφωση για τις ανάγκες της νέας Μονάδας. Πρακτικά, επαυξάνεται η διακλαδικότητα κι εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία σε προσωπικό και εναέρια μέσα με σκοπό τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων.

Η δημιουργία της ΑΕΕ έρχεται για να συμπληρώσει την ίδρυση της ΔΕΕΠ, η οποία αποτελεί υλοποίηση ιδέας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με έμφαση στην διακλαδικότητα, η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ίδρυση της νέας Μονάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν... πάτησε το κουμπί - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι