ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν σε μυστικές συσκέψεις: Ετοιμάζει νέες προκλήσεις ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν σε μυστικές συσκέψεις: Ετοιμάζει νέες προκλήσεις ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο
ASSOCIATED PRESS

Η Ερντογάν «ψάχνεται» για να συντηρήσει την ένταση. Ανοίγει την βεντάλια των προκλήσεων από το Αιγαίο έως την Κύπρο.

Αναστάτωση και εσωστρέφεια προκάλεσε στην Άγκυρα η επιλογή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο να βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη και να μην συναντήσει κανέναν Τούρκο αξιωματούχο, παρά μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είδε την διοίκηση Τραμπ να τον περιφρονεί επιδεικτικά και σε συνδυασμό με το γεγονός πως επίκειται η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν να έχει εκφράσει σαφώς φιλικότερες προς τις ελληνικές θέσεις, απόψεις, βρίσκεται σε αναβρασμό. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζει νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι συσκέψεις του Τούρκου προέδρου με τους υπουργούς του αλλά και με τους ανώτατους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών είναι συνεχείς προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας. Κινήσεις που φυσικά περιέχουν προκλήσεις από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο αλλά και την Κύπρο.

Τα σενάρια που εξετάζει η Άγκυρα περιλαμβάνουν πολυμέτωπες ενέργειες σε όλο το γεωπολιτικό φάσμα που δραστηριοποιείται η Τουρκία (από το Αιγαίο έως την Λιβύη και τον Καύκασο) προκειμένου μέσω της συνεχούς εντάσεως όχι μόνο να προκαλεί ανησυχία στους γείτονές της αλλά και να διατηρεί τις παράλογες απαιτήσεις της επίκαιρες.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος είχε βρεθεί στα Βαρώσια, σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση, στήνοντας σόου στην περίκλειστη περιοχή θέλοντας να εγκαινιάσει μία νέα πιο παρεμβατική πολιτική στην Κύπρο.

Άλλωστε η συγκυρία της εκλογής του Ερσίν Τατάρ στην «προεδρία» του Ψευδοκράτους ευνοεί την Άγκυρα να προωθήσει τις επιδιώξεις της για διχοτόμηση του νησιού.

Αντίστοιχα το επόμενο διάστημα αναμένεται νέο μπαράζ NAVΤEX από την Τουρκία για την ανατολική Μεσόγειο σε μία προσπάθεια να συντηρήσει και σε αυτό το πεδίο τις προκλήσεις απλώνοντας την βεντάλια της μέχρι και στο Αιγαίο με τις ελληνικές αρχές να είναι σε επιφυλακή ακόμη και για προσπάθεια αύξησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.