ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα στην Άγκυρα η κοινή άσκηση «Noble Dina 2021» με Γαλλία, Κύπρο και Ισραήλ

Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα στην Άγκυρα η κοινή άσκηση «Noble Dina 2021» με Γαλλία, Κύπρο και Ισραήλ

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με χώρες - «κλειδιά». 

Την ώρα που το τουρκικός καθεστώς συνεχίζει τις προκλήσεις από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, απειλώντας τη Χώρα μας και ζητώντας συνεχώς αποστρατικοποίηση νησιών, η Ελλάδα απαντά με συνεχή εγρήγορση και ενίσχυση των συμμαχιών.

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, με χώρες όπως η Γαλλία και το Ισραήλ καθώς και η έντονη αμυντική διπλωματία που αναπτύχθηκε λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, ενδυναμώνουν συνεχώς το γεωπολιτικό βάρος της Χώρας μας, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός άξονα ασφαλείας εναντίον της τουρκικής παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 2021» στη Ανατολική Μεσόγειο από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη 8-10 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε, πέραν της Ελλάδας, συμμετείχαν ναυτικές μονάδες από τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη φρεγάτα «Αδριάς», το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων «Γρηγορόπουλος», το υποβρύχιο «Πιπίνος», ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, την έρευνα και διάσωση, καθώς και την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σε βαθύ κόκκινο άλλες 9 περιοχές της χώρας