ΕΘΝΙΚΑ

Ασκήσεις - μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού σε όλο το Αιγαίο: Οι εικόνες εντυπωσιάζουν

Άσκηση πολεμικό ναυτικό
ΓΕΝ

Ασκήσεις και εκπαίδευση 12 ημερών σε όλο το Αιγαίο πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό στέλνοντας μήνυμα προς όλους για την μαχητικότητα και την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Ασκήσεις που έστειλαν μήνυμα σε όλους για την επιχειρησιακή ετοιμότητά του πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ασκήσεις, οι οποίες συνδυάστηκαν με εκπαίδευση μονάδων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Η συνδυαστική αυτή επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο των ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», πραγματοποιήθηκε σε όλο το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η επιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, στο Μυρτώο πέλαγος, στο Βόρειο και Νότιο Κρητικό Πέλαγος και στην θάλασσα των Κυθήρων.

Συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αποβατικών Δυνάμεων, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, μονάδες και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν και στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21».

Όπως αναφέρεται από το ΓΕΝ εκτελέστηκαν

  • προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος,
  • σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας,
  • βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια,
  • αποβατικές ασκήσεις,
  • αντικείμενα πολέμου μεταξύ υποβρυχίων καθώς και
  • σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

Οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού «με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν