ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις πυρκαγιές

Ένοπλες Δυνάμεις: Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις πυρκαγιές
InTime

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Καθοριστική η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στις μάχες με τα πύρινα μέτωπα όλο το κρίσιμο διάστημα του Αυγούστου.

Σε εγρήγορση είναι οι Αρχές στην Ελλάδα καθώς οι απανωτές πυρκαγιές το τελευταίο 15ήμερο έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, με την οικολογική αλλά και οικονομική καταστροφή περιοχών όπως η Βόρεια Εύβοια, η Γορτυνία, η Βαρυμπόμπη, τα Βίλια και άλλες να είναι τεράστιες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή τους, ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη φωτιά, παρέχοντας τόσο προσωπικό όσο και υλικό έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. Πέρα από τις περιπολίες και την εναέρια επιτήρηση, έχουν συνδράμει τόσο στο έργο της πυρόσβεσης όσο και στη συντήρηση των εναέριων μέσων μετά τις αποστολές τους.

Παράλληλα, το Μηχανικό έχει διαθέσει πολλά μηχανήματα έργου, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί και τα διασκευασμένα άρματα μάχης ενώ έγινε και η υποδοχή των μέσων που απέστειλε η Αίγυπτος στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις πρωτοστάτησαν και στη διάσωση του πυροσβέστη στην Πάρνηθα, κάνοντας την αεροδιακομιδή του από δύσβατο σημείο, ενώ το τελευταίο 24ωρο είναι σε εγρήγορση για το μέτωπο που καίει στα Βίλια.

Το Σχέδιο Δευκαλίων έχει ενεργοποιηθεί, με τον Ελληνικό Στρατό να παρέχει συνδρομή με 40 στελέχη ως πεζοπόρο τμήμα αλλά και με χωματουργικά μηχανήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού.

Δείτε βίντεο από τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Δείτε φωτογραφίες από τις μάχες του τελευταίου 24ωρου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια: Ακόμα μια νύχτα αγωνίας – Τιτάνια προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης